Inspiratour med egen stand på Lillestrøm-messa i fjor.
Medseilerne inkvarteres i en 58 fot lang charterkatamaran.
God plass i de burmeiske farvann.

Lanserer charterseilas i Burma

De politiske endringene i Burma muliggjør innreise til Burma. Den norske turoperatøren Inspiratour arrangerer en seiltur til landet i påsken 2012.

Publisert Sist oppdatert

UOPPDAGET: Burmas lange kyst er åpen for seilturisme. Alle fotos er lånt av Inspiratour.

I mai i år opphevet norske myndigheter oppfordringen om ikke å reise inn i landet som turist. Denne uken møtte utviklingsminister Erik Solheim den nyvalgte burmesiske presidenten Thein Sein som uttrykte en klar vilje til å lede landet i en demokratisk retning.

Langs kysten av Burma

–Vi har i mange år arrangert seilturer i Kroatia, Karibia og Thailand der man har mulighet til å gå i land når som helst. En seilekspedisjon av dette slaget vil gi deltakerne en ny dimensjon. Vi har lenge ventet på denne muligheten, sier Caroline von Simson hos turoperatøren Inspiratour.

Seilruten går nordover langs kysten av Burma hvor man både ser og opplever områder nesten urørt av turister. Da byr det seg å tilbringe dagene på båt, i følge med en lommekjent skipper. Inspiratour har fått den nødvendige tillatelsen til å seile inn i Burma. Båten er en 58 fots katamaran med 6 lugarer. Det er plass til 14 personer, skipper og maskinist. I 2 av lugarene er det plass til 3 personer. I 3 av lugarene er det plass til 2 personer.

 

Ikke ukritiske

Det som nå rører seg på høyere politisk nivå, muliggjør en reise av et slikt format. Men selv om det skjer politiske endringer, understreker turoperatøren at de tar avstand fra diktaturet og tilsidesettingen av menneskerettigheter.

– Vi er langt i fra ukritiske, men har et ønske om å vise skjønnheten, naturen, de urørte strendene og mangrovetrærne. Vi tror at det er mange som ønsker å få innblikk i landet Burma, som blant annet fredsprisvinneren Aung San Suu Kyi har satt på kartet”, sier von Simson. 

 Turen starter i Phuket i Thailand og etter nødvendig proviantering settes det seil med kurs nordvest. Etter fire dager på havet krysser mannskapet grensen til Burma. Etter fire nye dager i det burmesiske øyriket, nærmer turen seg Kawthaung der ekspedisjonen avsluttes. 

Turen passer for alle som ønsker en annerledes seilopplevelse til et land som det er svært vanskelig å reise til på egenhånd. Man trenger ikke å ha noen seilerfaring fra før. All instruksjon vil bli gitt av en meget erfaren, lokal skipper. Mannskapet vil også nyte godt av en egen kokk som tilbereder alle måltider på ekspedisjonen, med de beste råvarer fra området.

 

Seilasen går av stabelen i påsken neste år; 30.mars - 9. april 2012 

Mer informasjon om reisen her