Laget som skal til VM.

NTNU skal representere Norge i Student-VM

NTNU vant student-NM i seiling, og kvalifiserte seg samtidig til student-VM i Frankrike. Laget som skal representere Norge er nå satt sammen og ser frem mot mesterskapet som arrangeres 21-28 oktober.

Publisert Sist oppdatert

Student-VM er en årlig begivenhet som arrangeres i Frankrike, hvor mesterskapet i år går av stabelen i La Trinité-sur-Mer på Frankrikes vestkyst. Alle deltagerne leier båter av arrangøren slik at lagene stiller mest mulig likt, noe som gir et svært tett felt der små marginer ofte viser seg å være avgjørende. Foreløpig er det påmeldt 16 lag fra ulike universiteter over hele verden.

 31-foter

Student-NM ble arrangert i båtklassen Yngling, en tremannsbåt. Under student-VM skal det konkurreres i klassen Grand Surprise, en 31 fot seilbåt, som krever et mannskap på minimum syv personer. Dette har ført til endringer av vinnerlaget fra NM. Av dem som vant student-NM deltar Kristoffer og Anette Kleppestø mens sistemann på laget, Bjørn Braathen, dessverre har takket nei.

 

God erfaring

Alle er ingeniørstudenter fra Trondheim som tidligere har drevet aktivt med jolleseiling, i henholdsvis klassene optimistjolle, zoom8, europajolle og 29er . Laget innehar fra tidligere flere NM-medaljer og erfaringer fra internasjonale mesterskap, i tillegg til å ha en deltager fra NORsteam og håper derfor å kunne hevde seg også i SYWoC (student-VM). Laget gleder seg også veldig til å møte andre seilglade studenter fra hele verden. I følge Carl-Erik, som også deltok i 2008, er dette arrangementet virkelig noe å se frem til både sportslig og sosialt

Da VM-deltagelse blir en økonomisk utfordring for en students økonomi, er laget svært takknemlig for støtten det har fått fra sine sponsorer; NTNUI og Subsea-7.

Mannskapet som skal være med til Frankrike er:

Kristoffer Kleppestø (Skipper)

 Anette Kleppestø (Ror)

 Carl-Erik B. Kullmann (Taktikk)

 Annelise B. Kullmann (Storseil)

 Karoline Palmer (Genoa)

 Haakon Møyner Lund (Fordekk)

 Henrik Sletsjøe (Spinnaker)