Søk i arkivet

Guttanyter de siste dagene i krokodille frie omgivelser - ved Lizard Island.
Guttanyter de siste dagene i krokodille frie omgivelser - ved Lizard Island.
Langtur seiler samling på stranden på Lizard Island.
Langtur seiler samling på stranden på Lizard Island.
Eirik hvinte av fryd da lekne delfiner holdt oss med selskap på vei inn mot Gove.
Eirik hvinte av fryd da lekne delfiner holdt oss med selskap på vei inn mot Gove.
18,5 kg er skipsrekord - hittil på turen fra Norge. Denne spanske makrellen bet på kroken rett sør for Margaret Bay i 15m/s.
18,5 kg er skipsrekord - hittil på turen fra Norge. Denne spanske makrellen bet på kroken rett sør for Margaret Bay i 15m/s.

Empire over toppen for tredje gang

”Over the top” kaller australierne det når de runder Cape York, Australias nordligste punkt. Empire rundet nylig ”toppen” for tredje gang.

Store bildet: Runding av Cape York i medvind og medstrøm tidlig en morgen.

Første runding var underveis nord og vestover i 2009 etter at Eirik (nå 2år 3mnd) hadde mønstret på. Andre runding – underveis øst og sydover fant sted i 2010 mens Marius fortsatt befant seg i Heidis mage. Tredje runding, igjen underveis nord og vestover, foregikk i strålende solskinn med lett bris fra SØ – med fire mannskaper om bord! Vi kan nesten regne oss for ”kjentfolk” på denne kyststrekningen innenfor The Great Barrier Reef...

Redde for pirater
De siste to årene er det ikke mange langturseilere som har fulgt samme rute som Empire. Nå er vi imidlertid en av gjengen igjen. De siste ukene har vi møtt mange langtur seilbåter fra forskjellige nasjoner – og ”alle” skal enten til Asia eller mot Sør Afrika som oss. Ingen av seilerne vi har møtt ser ut til å planlegge seilas mot Rødehavet. Ihvertfall ikke i år. Samtlige som kunne ha tenkt seg en seilas nordover Rødehavet vurderer situasjonen i det nordvestre hjørnet av Indiahavet som for farlig. Kanskje neste år, sier noen, men bare om det skulle skje drastiske endringer i forhold til piratfaren.

Eneste norske båt

For øyeblikket er Empire eneste norske båt i området, ihvertfall som vi vet om. Ved Lizard Island, et godt stykke nordover innenfor The Great Barrier Reef, støtte vi på tre svenske langturbåter. Det kan se ut som om Sverige sammen med England og Nederland er de tre ”store” nasjonene med langturbåter i dette området denne sesongen. Heller ingen danske langtur seilbåter har vi truffet på.
Da Empire kastet loss fra Oslo i 2005 var det med en plan om 5 år på laaang seiltur. Kort etter rundingen av ”toppen” feiret vi 3. juli seks år på lang tur - ankret i Gove i Northern Territorie. Fortsatt er vi et lite stykke hjemmefra...

På vei hjem
Kanskje seiler Empire inn Oslofjorden ”allerede” i løpet av høsten 2012, etter seilas fra Sør Afrika via Karibien til Europa. Dog håper vi at ”hjemkomsten” først finner sted året etter. Om vi klarer å stable økonomien på bena ønsker vi å seile en nordlig rute hjem, via USA, Canada, Grønland og Svalbard – før kursen settes mot Fedrelandet, men det spørs... ”Time will show” – Planer er til for å kunne endres! Gratulerer med 6 år underveis til oss selv☺

3x3 HURRA !!! Eirik og Marius, Heidi & Eivind
www.sy-empire.com


.
Topptur til Cook’s Lookout på Lizard Island. I 2009 gikk Eivind turen alene. I år gikk hele fire ”mann” fra Empire til topps – Eirik gikk sågar hele veien til toppen på egne ben.
 Kommentarer

Nyhetsbrev

KOMMENTARER

Har du en mening om denne saken – del den med oss! Vi ber om saklighet, respekt for andres meninger og at man holder seg til emnet. Les våre retningslinjer her.  Vi modererer diskusjonen om nødvendig. Vennlig hilsen redaktør Axel Nissen-Lie.

Gå til toppen