Det er ikke store plassen for et mannskap på fire-fem.
Espen, Maja,Silje og Magnus.

Til Spania i 23-foter

Med en 34 år gammel Albin Viggen har Espen Kringlen og mannskap på tre satt kurs mot England og Middelhavet.

Publisert Sist oppdatert

UT PÅ TUR: Espen Kringlens Albin Viggen har vært til Skagen. Nå går turen til Middelhavet sammen med venner. F.v Silje M Ha, Magnus André Wandås, Espen Kringlen og Maja Østbye.

Etter å ha avsluttet Shipping-studiene i Southhampton kastet Espen Kringlen (24) og mannskap loss fra Dronningen og satte kurs for Middelhavet.

– Den er jo ikke verdens største båt, men utrolig solid bygget og relativt stabil i sjøen. Med et LYS-tall på 0.97 seiler vi heller ikke for å kommer fortest mulig frem. Men det er den vi har, understreker shipping-studenten  fra innlandsbygda Sørum på Romerike, men som har tilbrakt somrene i Kristiansand. 

Første del av turen går til England, hvor ungdommene skal plukke opp skipperens kjæreste. Turen fortsetter så sørover, men istedet for å seile rundt Iberia-halvøya, går  ferden gjennom Frankrikes kanaler, før den ender i Middelhavet.

Den rundt ti år gamle konfirmasjonsgaven har ikke noe formelt navn, men går delvis under navnet «Mor di» ifølge de to kvinnelige mannskapene Maja og Silje.

23-foteren har tidligere vist sin sjødyktighet på flere mindre ekspedisjoner; fra Sørlandskysten til Sverige og Skagen.

Følg Espen og mannskapet her