Lanserer turseilerbok for Svalbard

Lanserer turseilerbok for Svalbard

Seilere som vil oppleve den arktiske magien på egen kjøl øker stadig. Litt over 80 seilbåter fant veien til Svalbard i fjor og tallet øker for hvert år.

Publisert Sist oppdatert

MER TILGJENGLIG: Nå er også Svalbard på cruising-kartet for seilere.

Pressemelding:

Jon Amtrup har skrevet boken Sail to Svalbard; en omfattende cruising guide som tar for seg forberedelser, valg av utstyr, sikkerhet og ikke minst beskrivelse av 96 ankerplasser og havner.

– Frem til nå har det bare vært engelske forfattere som har tatt med Svalbard som et eget kapitel i sine cruising guider. Det var på høy tid det kom en egen mer omfattende og oppdatert cruising guide for dette fantastiske øyriket, sier Jon Amtrup, forfatter av den nypubliserte Sail to Svalbard.

 

Jon Amtrup har tidligere skrevet Havneguiden 4 Bergen-Kirkenes på Skagerrak Forlag, og nå blir Sail to Svalbard lansert på samme forlag. Boken er rikt illustrert med bilder og kart.

– Vi seilte rundt Spitsbergen, den største øya på Svalbard i fjor, og det var et eventyr som hadde alt: Mektig natur, total stillhet, is, isbjørn, skremmende øyeblikk og interessante mennesker, sier Jon Amtrup.

Det er stadig flere båter som setter kursen mot nord for å oppleve Svalbard på egen kjøl. Øygruppen er den mest tilgjengelige arktiske villmark med bare tre-fire dagers seilas i åpent hav før en når Spitsbergen.

 

– Klimaet er i endring og antall besøkende øker for hvert år. Hvis du har en drøm om å besøke Svalbard anbefaler jeg at du begynner med å sette en dato og planlegge deretter. Både planleggingen og turen i seg selv er verdt hvert gram av innsats, sier Amtrup.

Du kan se et online utdrag fra boken her

Boken gis kun ut på engelsk for å tiltrekke seg et større marked.

Forfatteren Jon Amtrup er en erfaren seiler som har tilbrakt mye tid langs hele norskekysten, Nordsjøen og har krysset Atlanteren to ganger. Han har skrevet Havneguiden 4 Bergen-Kirkenes tidligere. Han er også journalist, redaktør i Explorersweb.com og driver firmaet explorenorth.no.