Vellykket treff på Oscarsborg
Vellykket treff på Oscarsborg

Vellykket treff på Oscarsborg

Ved årets første treff hadde Jeanneauklubben rekordstort oppmøte med over 20 deltagende båter. – Hyggelig at så mange benyttet anledningen til å treffe gamle og nye kjente i en flott ramme ved Oscarsborg festning, sier foreningsleder Håkon Sølvsberg.

Publisert Sist oppdatert

OSCARSBORG: 16 Jeanneau-båter og fire Najader møttes i helgen. Fotos: Alf Morten/Grete Karin Granholt.

Havnesjefen på Oscarsborg hadde ordnet med en egen brygge til båtene, noe som kom godt med i en ellers populær og velfylt gjestehavn. Gjennom samarbeidet med Najadklubben, hadde Jeanneau-seilerne også hyggelig besøk av fire Najad-medlemmer og deres båter.

 

Ville høre om rigg og vedlikehold

Helgens tema var interessant for de fleste, der Ed Tadzik fra Southern Cross Spars holdt foredrag om rigg og vedlikehold.

– Ed har fantastisk mye erfaring innen rigging i tillegg til betydelig seilerfaring fra de syv hav. Han gikk systematisk igjennom alle båtene, og kom med mange gode tips til større og mindre justeringer. Generelt er både Jeanneau og Najad rigget på en skikkelig måte, men det kan alltid være nyttig å vite hvordan man selv kan sjekke at alt er i orden etterhvert som de utseilte nautiske milene blir flere, sier Sølvsberg.

Flaggskip i champagne

– Heitmann Marin stilte med sin nye champagnefargede Jeanneau Yacht 57, passende nok døpt «Champagne», og det ble dermed anledning til å ta en nærmere titt på Jeanneaus lekre flaggskip, forteller Sølvsberg, og spøker med at det nå vil blir kø hos Heitmann i tiden fremover for å sikre seg et eksemplar av denne båten...

 

Lørdag kveld var det duket for felles middag i festningens historiske lokaler, der det også ble en gjennomgang av spennende oppdateringer for klubbens hjemmeside.

– Klubbens redaktør Grete Karin Granholt i samarbeid med Alf Morten gjør en betydelig innsats i å holde denne oppdatert til enhver tid, og vi ser at også mange andre har glede av nettsiden med opp mot 25.000 treff per uke.

 

Bergen neste helg

Håkon forteller at det allerede til helgen er klart for klubbens neste treff. Denne gang er det våre medlemmer på vestlandet som arrangerer treff på Hjellestad. Kan anbefale alle som har mulighet til å få med seg dette. Mer informasjon kan finnes på hjemmesiden: www.jeanneauklubben.no