Bjarne E. Pettersen fra ARC 2010-båten«Rikaros» var blant de første på stedet.

Norsk båt forlist ved Tobago

Den norske langturbåten «First Price» forliste i natt i Store bay.

Publisert Sist oppdatert

FORLIS: «First Price» med de andre norske båtene «HarryZ» og«Rikaros» i bakgrunnen i Store bay i øystaten Trinidad og Tobago. Alle foto: «Rikaros».

Mannskapet på de norske langtur- og ARC 2010-båtene «Rikaros» og «HarryZ» ble i dag vekket av en grytidlig oppkalling på kanal 69 på VHF-en. Det var de tre guttene fra den norske båten «First Price» som meldte at de hadde havarert og måtte forlate skuta.

Fotskade

Tre timer tidligere hadde guttene om bord i den 45 fot lange seilbåten våknet av at båten dunket mot noe, som viste seg å være korallrevet. Det var store krefter i sving og kjølen og roret ble slått av på tur innover brenningene. Guttene, som er fra Risør-området, hadde prøvd å få ut lettbåten uten særlig hell, da den fort blir et offer for bølgene.

Alle tre hadde imidlertid klart å berge seg trygt i land. En av guttene hadde fått skade i en fot, da de prøvde å komme i land.

Berget VHF-en

– De hadde berget med seg en håndholdt VHF, som de kontaktet oss med. De manglet alt, penger, klær, pass med mer. Erik fra «HarryZ» og skipperen satte seg i jolla og reiste innover for å se om vi kunne bidra med, forteller Bjarne E. Pettersen fra «Rikaros». I mellomtiden var det kommet sykebil, brannbil og politi til stedet. De hadde også fått låne en mobiltelefon og fikk kontakt med representanter for de norske myndigheter her på Tobago.

Har det bra etter foholdene

Pettersen forteller at det var et trist syn som møtte dem da han og Erik fra «HarryZ» kom til stedet. 

– Bøyen som båten var fortøyd i, hang fortsatt på båten. Det kan virke som om tauet ned til moringen var slitt av, men dette kan vi ikke si med sikkerhet da det var for risikabelt å få inntil til båten.

Det er en trist måte å måtte avslutte en tur slik, da mannskapet hadde planlagt et lengre opphold i Karibia. Vi er likevel takknemlig for at ingen ble alvorlig skadet og at de alle har det bra etter forholdene, skriver Bjarne E. Pettersen i SY «Rikaros».

Vis større kart