Empire befinner seg i Yamba syd for Brisbane
Med fare for at Yamba blir avstengt "fra resten av verden" forsvant brødet fort ut av hyllene i butikken.
Pierre (nordmann for øyeblikket bosatt i Yamba) og Eivind på fisketur i Clarence River innen flommen satte inn. Om norske myndigheter godkjenner vår søknad, får også Marius snart norsk pass... Med fare for at Yamba blir avstengt "fra resten av ...

Klarer seg i flommen

Mannskapet på «Empire» i Australia hadde avtale med det Norske Konsulatet i Brisbane denne uken. De tok sjansen på å dra.

Publisert Sist oppdatert

Store bildet: Om norske myndigheter godkjenner vår søknad, får også Marius snart norsk pass...

«Empire» dro til bake til Australia etter at Heidi ble gravid for snart ett år siden. Heidi og Eivind valgte å føde barnet Marius på samme sted som Eirik kom til verden. 21. oktober 2010. Denne uken stod pass til Marius på dagsorden, og for å skaffe det måtte de reise fra Yamba til Brisbane. Her forteller Heidi om hvordan det gikk.

–Vi var i Brisbane på tirsdag grunnet en avtale på det Norske Konsulatet. Vi var usikre på om vi skulle sette oss i bilen, men valgte å ta sjansen da store vannmengder først var ventet dagen etter. Vi var mer bekymret for om vi ville komme inn til Yamba igjen. Bekymringen var begrunnet, elvenivået var nær opp til asfalten ved avkjørselen fra motorveien. Senere samme kveld ble Yamba avskåret fra "omverdenen" via bilvei.

De siste dagene har helikoptere stadig flydd over oss. Ingen er evakuret fra Yamba, men fra flere av tettstedene lengre opp langs elven. Butikkhyllene er ribbet for brød, dopapir, frukt og grønt - vi har heldigvis godt med mat ombord så vi lider ingen nød.

I mai 2009 opplevde vi også flom her i Yamba, Claerence river gikk også da langt over sine bredder. Den gang var Eirik, da to og en halv mnd, og jeg alene ombord. Da elven nådde sitt høyeste her i Yamba Marina gjensod kun en halvmeter av pålene som holder flytebryggende på plass. Denne gangen har vi hatt en god meter på det høyeste og føler at vi har sluppet lett fra det sammenlignet med mange av stedene i Queensland som har lidd stort. Oppryddningsarbeidet er i ferd med å starte i Queensland samtidig som de melder om flom fare for Tasmania og staten Victoria sør i Australia.

Nå skinnre solen både her og i Brisbane og vi håper at flom faren er over for denne gang.

Du kan følge «Empire» her.

Seiler hilsen fra

Marius & Eirik, Heidi & Eivind