Delfinbading og storfisk

Her er siste nytt fra ARC-båten "Sjarmen", med tre Hvaler -gutter som studerer og avlegger eksamen mens de er på langtur.

Publisert Sist oppdatert

"SJARMEN"- MANNSKAPET: Marius Johnsen, Henning Larsen og Hans Gustav Johannessen.

De tre kameratene fra Hvaler som seiler Bavaria 36 har tatt med seg skolebøker og skal gjennom høyskolepensum og eksamen i løpet av langturen. Alle tre tar nettstudier i historie ved høyskolen i Volda, og har allerede levert inn to oppgaver og gjennomført en nettetest. Tilsammen utgjør studiet 30 studiepoeng.

– Vi har ikke råd til å la studiene ligge selv om vi er på langtur, men siden vi alle gtar det samme studiet går det greit, forteller de bilde guttene som alle er i første del av tyveårene.

Etter to dagers seilas forteller bavariseilerne at de siste 24 timene har vært innholdsrike om bord i «Sjarmen».

– Været har vært strålende og sola steker. Litt utpå dagen igår fikk gutta også besøk av delfiner som lekte på alle kanter av båten. Da ville også Marius leke litt med delfinene, og badet sammen med de hengende bak båten, skriver guttene på sin blogg.

– Ellers har vi fått en stor Dorado/Gullmakrell på ca fem- seks kilo. Doradoen ville ikke gi opp uten kamp så Henning hadde sin fulle hyre med å få sveivet beistet inn. I basketaket med Doradoen gikk vanntemperaturmåleren til sjøs, så nå vet vi ikke lenger hvor varmt vannet er, men det er iallefall over 23 grader.

I går hadde vi genakeren oppe hele dagen, det skulle vi også gjøre på natten. Det blåste ganske stabilt seks-syv m/seks lenge, men ut mot morgenkvisten blåste det opp til  ni m/s og vi måtte ta den ned. Som alt annet er det litt mer utfordrende i mørket, men det gikk veldig bra. Siden det har vi seilt med storseil og genoa og har gjort ca. syv knop i snitt.

Ellers i dag har vi hatt litt problemer med autopiloten. Selve autopilotfestet rundt rorstammen hadde løsnet, men etter litt etterstramming av skruer er alt som det skal være igjen.