Franske Clementine bruker ryggen til å annonsere at hun vil vekk og over havet.
Aralia Dragos foran ARC-havnen.

Søker hyre i tolvte time

– De fleste fra Kanariøyene tenker ikke på å seile ARC. Det gjorde ikke jeg heller før nå i år, sier Aralia Dragos (21) fra den lille kanariøya La Palma. Hun er en av mange som søker hyre på en av ARC-båtene i tolvte time.

Publisert Sist oppdatert

KLAR TALE: Aralias håper noen vil legge merke til skiltet hennes og ta henne med til St. Lucia.

Las Palmas de Gran Canaria;

Ungjenta fra den lille grønne kanariøya La Palma seilte for noen år siden i Karibia i ti dager som mannskap på en båt hun kom i kontakt med etter å ha flydd over Atlanteren til Martinique.

Nå har hun lyst til å være med på selve overfarten.

Med et fargerikt selvlaget skilt med teksten "I would love to join your crew" håper hun at noen vil ta henne med om bord.

– Det blir for kjeldelig å fly over bare for å seile i Karibia en gang til. Denne gangen blir det båt..eller båt hele veien...eller ingen ting, smiler 21-åringen.

Aralia forteller at hun kan delta i alt fra nattevakter til barnepass, gi spanskundervisning og matlaging. Hun er utdannet sosialarbeider og har jobbet mye med barn og ungdom, og kan derfor godt ta seg av barnepass og undervising av barn underveis.

– Dessuten er jeg ganske flink til matlaging, smiler kanarijenta, som også har utdannelse innen spa og massasje.

Vil haike med alt

To andre som håper på ARC-haik er franske Clementine og kameraten Olivier. Mens Clementine har skrevet på ryggen at hun ønsker at noen tar henne om bord og vekk fra havnen, har frilansfotografen Olivier litt mer langsiktige planer.

– Målet er å haike jorden rundt med alt som finnes av transport; bil, busser, tog, båter... hehe, kanskje også fly, ler han, før han fortsetter:

– Idéen er å fotografere og skrive fra hver enkelt etappe, og så samle det etterpå. Så får vi se hvor langt det bærer, smiler han lurt.