Flatt vann og stabil vind.
Nok av seil å vøege mellom på de seks surefsentrene i bukta.
Sentrum av Alicati.
Alicati lands.by
Sleep in the sun..
Ingen tvil om hvor vi er..
Alicati landsby.
Handling av grønt og rukt på torget i Alicati landsby.
Tyrkiske søtsaker og frukst er aldri langt unna.
Nye og topp moderne leiligheter.
Windsurfsenteret.
Alicati marina med tilhørende leiligheter.
Flotte windsurf-forhold i Alicati.
Mr Mutlu presenterer prosjektet og planene for marinaen.
Alicati tilbyr windsurfing for alle nivåer.
Gjestehavnen og småbåthavnen i marinaen.
Marinaen i Alacati inkluderer også fritidseiendommer.

Vil bli Europas beste

Tyrkerne bygger nye, store og imponerende havneanlegg for å lokke til seg seilturister  fra andre middelhavsland. I Port Alacati utenfor Cesme satser man på å lage Middelhavets flotteste anlegg.

Publisert Sist oppdatert

STORSATSING: Port Alicati ved Cesme. Alle foto: Linn Krogh Hansen.

Alacati, Tyrkia;

Kun 45 minutter fra storbyen Izmir ligger Alicati, en liten søvning landsby ved Egeerhavet. Stedet er kjent blant windsurfere for sine flotte forhold med stabil god vind og flatt vann. Nå skal stedet om noen år også også få Europas (og Lille-Asias) flotteste marina.

Port Alicati  består av kombinasjonen mellom en naturlig og grunn lagune, og menneskebygde kanaler som etterhvert vil huse plass til flere hundre leligheter med tilhørende brygge i bakgården. Marinaen er også base for utleie av charterseilbåter.

For middelklassen

Mannen bak prosjektet, Mr Mutlu (72) har en lang merittliste bak seg når det gjelder utvikling av større prosjekter. Han forteller at han ønsker å gjøre Alicati til en favorittplass blant seilere og andre som ønkser å kjøpe seg fritidsbolig ved sjøen. Men det er ikke de aller rikeste som er målgruppen.

– Vi ønsker ikke å lage en plass hvor kun de rikeste av de rike har råd til å ferdes. Det finnes det nok av i Middelhavet. Alicati skal være en plass som flere har mulighet til å å ta del i, både tyrkere og utlendinger, understreker Mutlu.

Hele prosjektet planlegges å være ferdig om rundt ti år, med hoteller, restauranter,marina og allle tenkelige servicefasiliteter som bør finnes på et feriested med fokus på sjø, vann, miljø.

– Vi skal snart ferdigstille en 18-hulls golfbane, samt et nytt servicebygg med dusj og toalettfasiliteter. Hensynet til miljøet veier også meget tungt. Men da er også målet å bli det beste tilbudet i Middelhavet, sier prosjektlederen.

Windsurfing i toppklasse

Et steinkast unna marinaen ligger windsurfsenteret, eller rettere sagt seks forskjellige windsurfsentere som alle tilbyr kurs og utleie av utstyr for windsurfere på alle nivåer. Tidligere var det kun ungdommene som kom for surfe som tok turen ned hit, men med det splitter nye anlegget som er i ferd med å ta form ved siden av håper prosjektlederen å kunne tiltrekke seg også seilere og båtglade turister i fremtiden.