Kåring av beste gjestehavn

Kåring av beste gjestehavn

«Jack Nichol Award» er en pris som hvert år tildeles den best designede Marina eller fritidsbåthavn utfra gitte kriterier. – Kanskje dette kan ha interesse for norske marinaer, tipser Havne- og farvannsjef Harald Andreassen i Kystverket.

Publisert Sist oppdatert

(illustrasjonsbilde Kragerø gjestehavn)

Formålet med prisen er å gi en anerkjennelse til fremragende utforming av marinaer og fritidsbåthavner og deres fasiliteter over hele verden.

For å være kvalifisert søker til prisen må anlegget/marinen oppfylle følgende: kaiplass til fritidsbåter, etablert de siste 15 årene, operert med gode resultater de siste to år

og være lett tilgjengelig for båtfolket.

Prisen som er en bronseplakett som deles ut av Pianc via ReCom. Pianc er et internasjonalt ikke-politisk og non-profit teknisk/vitenskapelig samarbeid med deltakelse fra nasjonale myndigheter, bedrifter og individuelle tekniske eksperter på infrastruktur for sjøfart, havner og farvann.  PIANCs mål er å fremme både innlands og sjøverts skipsfart ved å fremme utvikling av planlegging, design, utbygging, forbedringer, vedlikehold og drift av vannveger og havner samt av kystområder for allmenn bruk i industriland og i land under utvikling. PIANCs aktiviteter omfatter også anlegg for fiskeri og fritidsbåtbruk.

”PIANC Marina Excellence Designe Jack Nichol Award” ble innstiftet i 2002 til minne om nå avdøde John M. ”Jack” Nichol, æresmedlem av PIANC og anerkjent Marina designer.

PIANCs Recreational Navigation Commission vil vurdere de innsendte forslagene og kåre en vinner etter kriteriene funksjonalitet, estetikk, miljøvennlighet og bærekraft.

Frist for å søke er 30. september 2010

Tidligere prisvinnere:

2002: Cabrillo Marina, USA

2004: Marina Punta Liscia, Italia

2005: Hammond Marina, USA

2006: Marina de Portimao, Portugal

2009: City Charleston Marina, USA

Norsk representant i RecCom, Harald Andreassen i Kystverket, som kan kontaktes på e-post: harald.andreassen@kystverket.no

 

 

 Les mer her