Treff for Malöeiere i Norge

Syv båter hadde funnet veien til Hankø i Pinsen.

Publisert Sist oppdatert

Sverige har lenge hatt en aktiv klubb for eiere av Malöbåter. Nå har klubben utvidet og har også fått mange medlemmer fra Norge. I pinsehelgen hadde Malöklubben sitt første treff i Norge. Det ble holdt på Hankø Yacht Club, og totalt var 7 båter innom arrangementet. De var fleste naturlig nok norske, men også en svensk Malö hadde tatt turen. De fremmøtte båtene var relativt nye, men også en gammel Malö 96 hadde funnet veien til Hankø. Espen Morberg fra det nystartede selskapet Windward importerer Malöbåtene til Norge og stilte med en helt ny Malö 40. De som ville fikk en liten prøvetur på fjorden med denne båten, og det var nok noen som kom i tanker om å bytte båt.

– Det har vært et vellykket arrangement, sier Morberg ved arrangementets avslutning, som godt kunne tenke seg at det kom enda flere båter. Treffet vil bli arrangert også neste år, og arrangørene håper at flere båter har anledning til å komme da. Det er både han og Malöklubbens representant Bjørn Ellefsen fra Sandefjord enige om.

Malöbåtene bygges på øya Orust på den svenske vestkysten. Båtene bygges på tradisjonelt vis og verftet produserer ca 25 båter i året. I dag er det 40 -50 Malöbåter i Norge, og antagelig vil noen flere av disse stille på det norske Malötreffet neste år.