Seilstjerne er helt i Rio

Torben Greal reddet mor og barn fra en bil som skled gjennom hagen hans i den voldsomme flommen, rapporterer Håkon Nissen-Lie fra Brasil.

Publisert Sist oppdatert

Torben Greal har vunnet OL-gull flere ganger. Han vant også Volvo Ocean Race som skipper på Ericsson 4. Grael startet sin Volvo Ocean Race karriere på djuice som mannskap til Knut Frostad.

48 døde

I bydelen Niteroi, hvor Greal bor døde 48 mennesker av den voldsomme flommen på tirsdag. På onsdag morgen var seilstjernen på nyhetene. Han hadde fått en bil skliene gjennom hagen i voldsomme jordras. Grael var raskt ute av huset og fikk berget ut kone og barn fra bilen, men under redningen kom et nytt ras. Det tok mannen i bilen som døde, forteller Håkon Nissen-Lie fra Rio.

Torben fikk de overlevende inn i sikkerhet i sitt hus. Dette huset ble delvis dekket av jordmassene som lukket husets bakside. Begge Torbens biler ble ødelagt. En stod i garasjen som ble fyldt av skredet, og en annen fikk et tre over seg.

Wakeboard i gatene

Gatene ble fylt med vann og skoler ble stengt, forteller Håkon Nissen-Lie fra Brasil. Utenfor stadion til Flamenge, Brasils beste fotball lag fant en wakeboardkjører frem brettet og ble trukket av en bil.