Det nye marina-området i Agadir.
Agadir har en ny og en gammel havn.
Agadir by night.
NORSK BÅT: Abelone 446 «Trollwind» i Las Palmas i november . foto: Linn K. Hansen.

Imponert over afrikansk havn

Mannskapet på den norske ARC-båten «Trollwind» var lite imponert over de flere av de europeiske gjestehavnene de besøkte på turen til Las Palmas. Marokkanske Agadir overrasket imidlertid positivt.

Publisert Sist oppdatert

TOPP MODERNE: Den nye havnen i Agadir var en av turens høydepunkter. Fotos: Trond Store /Trollwind.

Trond Store fra Eidsvoll  og mannskapet ble lite imponert over internettdeknigen i flere av de europeiske havnene de var innom på veien ned til ARC-starten i Las Palmas.

– Det var rett og slett skuffende dårlig at man ikke kom på nett i store havner som Lagos i Portugal, mener eidsvollingen.

En trøst var at likevel at selv om havnene ofte har vært veldig dårlige, har folkene som jobbet der vært blide og hjelpsomme.

Afrika setter standarden

Den store positive overraskelsen på havnefronten måtte de til Afrika for å finne.

I Marokko bygges det for tiden ut flere store, topp moderne gjestehavner.

– Agadir var flott, med ny havn og internett! Her ble vi dessuten kjent med noen lokale som tok oss med på biltur og viste oss rundt. Men det var litt trøblete å komme derfra om natten, ettersom de marokkanske myndightene lurte fælt på hvorfor vi skulle dra i mørket, forteller Store. 

    Den nye marinaen ligger bortenfor den gamle, og den var såpass ny at de norske seilerne ikke viste om den før de ankom byen. De seilte derfor først til den gamle, slitne havnedelen, før de fikk tips om å gå til den nye. Noe som viste seg å være en stor opptur for de norske  seilerne.

Storfornøyd med norsk båt

Store er forøvrig veldig fornøyd med sin norske Abelone 446, som har hjemmehavn i Fredrikstad. Grunnen til at valget falt på Abelone var at eieren ønsket en langturbåt som er litt sprek, men samtidig røff. Har fått mange kommentarer fra folk som sier at båten er fin.

– Båten er ekstremt bra i mye og dårlig vær, og folkene fra Seldén var veldig fornøyde med krengningskurven på båten, fortalte eieren da vi snakket med han og mannskapet før ARC-starten i Las Palmas.