Fem Færderseilaser igjen til mål

Fem Færderseilaser igjen til mål

– Vi kjemper mot «Akarana», en  Swan 46 som ligger ca ti nm bak oss på korigert tid... Så vi har ingen tid å miste, skriver «Amoress 2», med svensk skipper og fire norske ungdommer om bord.

Publisert Sist oppdatert

Her er siste rapport fra «Amoress 2», hvor to (og ikke tre som jeg har skrevet før) av de norske seiler på «NORsteam»:

De siste dagene har vært preget av lite vind, det har ligget på rundt 6-14 knop og høy squall aktivitet. Det har värt veldig varmt, luftfuktigheten er veldig höy!

Unngikk stillebelte

Vi har seilt ok, vinden har ikke skiftet helt som vi hadde håpet på, men vi har hele tiden seilt korteste vei til mål. Vi seilte BB halser i flere dager, ønsket å komme oss så langt syd som mulig, var meldt et stillebelte i nord. Er også bedre passatvind i syd, og mindre squalls. Virker som vi har kommet godt inn i passatvinden nå, vi jjibbet i natt, og har kurs nesten mot mål. Vi håper vinden skal gå nordøst, så vi kan få en fin skjæring inn til mål. Nå blåser det mellom 15-20 knop, vi holder en fart på rundt åtte knop.

Må skjære

Vi seiler totalt rundt 3000nm, noe som gjør at det blir stor slitasje på båten. Vi var uheldig med kicken, var en pakning som gikk, så den er ute avdrift. Vi har laget en nødløsning som holder greit, men bommen er så høy at vi ikke kan gå helt platt, pga bölgene slår storseilet så ekstremt, at det kan väre fare for riggen. Vi må derfor ligge med en skjering hele veien, noe som gjör at vi må seile litt lenger en det vi egentlig trenger.

Ser ut som vi er inne til söndag natt, om alt går etter planen. Har ca fem Færderseilaser igjen, ca 450 mil. Det er jo ikke langt?

Vi kjemper mot «Akarana», en  Swan 46 de ligger ca 10 nm bak oss på korigert tid.. Så vi har ingen tid og miste!

Hilsen «Amoress 2»