Mulig rekord likevel

Da ARC-båtene forlot Las Palmas for åtte dager siden var det få som trodde på rekord. Nå ser det ut at de første båtene kan gjøre disse uttalelsene til skamme.

Publisert Sist oppdatert

LIGGER SOM NUMMER TRE: «Big One» med russisk mannskap.

Siden ARC-starten 22.november har de største båtene ligger på gjennomsnittelig 260 nm, og tre båter ligger nå i front og kappes om å komme først over mållinjen. Muligheten er nå tilstede for å slå ARC-rekorden fra  2006, som er på 11 dager, fem timer og 32 minutter og 30 sekunder, og holdes av italienske Rinaldo Del Bono's MAxi «Capricorno».

I tet av de tre lederbåtene er den britiske Swan 70 «Stay Calm» med skipper Tim Hyder. Så følger Wally 80 «Bagheera» med tyrkiske Kemal Cingilliogle, og etter der den russisk-bemannede Volvo  60 «Big One». De tre båtene har henholdvis 833, 840  og 864 nm igjen til mål.

For å slå den gamle rekorden må den første båten være i mål innen kl 18.12. ( UTC/Greenwich Time, dvs én time etter norsk tid) den 3. desember.

Les mer på ARCs hjemmeside:

Den tyske JB 53 «Auliana II», som mistet roret og hadde norske Martin Lütken om bord som mannskap, er nå kommet inn til Las Palmas. Nå gjenstår det for ekspertene å finne ut hva som var årsaken til rorhavariet for en uke siden.