Annaluna Ygsdal (5) fra «Odin» var uten tvil den penest kledde under fotograferingen, mens Einar Svellingen (8) fra «Maggy V» underholdt med kjappe kommentarer.
Litt tid til kaffepause er det dog..
Seilasens største båt, «Highland Breeze» en Swan 112.
Alvor og moro går hånd i hånd når seilerne skal lære å klatre opp i redningsflåten. Barna var ikke dårligere enn de voksne her!
«Maggy V»s Einar Svellingen (8) prøver redningsflåten.
Siste forberedelser.
Havnen med ARC-båtene i Las Palmas.
Kokk søker båt... annonser med folk som ønsker hyre til Karibia er det nok av.. Det spørs om det er plass til alle..
«Wilhelm» på «Katrina» leser om seg selv i Seilas 9.
Einar Svellingen (8) på «Maggy V» hadde ingen problemer med å komme seg opp i redningsflåten i bassenget til yachtklubben.
«Katrina», Harmony 38, med Wilhelm Preus og mannskap Kathrine, Bjørg og Wictor.
Hektiske dager for norske «Odin» og de andre ARC-deltakerne.
Tom Gabrielsen gjør unna de siste forberedelser på Bavariaen «Escape».

Nedtelling i Las Palmas

Om tre dager går startskuddet for Atlantic Rally for Cruisers (ARC). Tolv norske båter gjør i skrivende stund de siste forberedelsene til den transatlantiske overfarten i Las Palmas.

Publisert Sist oppdatert

REISEKLARE: Norge stiller med tolv båter i årets ARC. Yngste norske deltaker er Annaluna Yngsdal (5) på båten «Odin» (foran), som kom kledd i finstasen rett fra bursdagsfest i nabobåten da hun ble kalt inn til fotografering.

Las Palmas de Gran Canaria:

Årets ARC er den 24 i rekken, med 216  båter på startstreken førstkommende søndag. Blant båtene er tolv norske, noe som gjør Norge til seilasens tredje sterkest representerte nasjon etter Storbritania og Tyskland.

I tillegg seiler flere av ungdommene fra Norsteam-prosjektet om bord i den svenske  Swan 48 «Amoress2 » med Mats Gustafsson som skipper.

Rekordmange 32 nasjoner er representert, deriblant Malaysia, Argentina, Den dominikanske republikk, Tyrkia, Ukraina, Russland, USA og New Zealand, som de mest langveisfarende deltakerne.

De fleste båtenes mannskap er nå ferdige med de siste forberedelsene, og bruker de siste dagene til finpuss, vasking og sosialt samvær med de andre seilerne i havnen.

I tillegg arrangeres det også en rekke seminarer og kurs for deltakerne, fra sikkerhetsdemonstrasjoner og bruk av nødustyr, til vær-routing og tips til seiling under forskjellige vindforhold.

Se bilder fra de siste forberedelsene i Las Palmas i billedspesialen under.