Lystbåtene ut fra Sjøfartsmuseet

Lystbåtene ut fra Sjøfartsmuseet

Båthallen på Norsk Sjøfartsmuseum skal nå bli et  museum for Redningsselskapet og den gamle Colin Archer skøyta «RS 14 Stavanger». Flere av de gamle, norske trebåtene vil fortsatt ha plass i hallen, men lystbåtene forsvinner fra Båthallen.

Publisert Sist oppdatert

Foto: RS 14 «Stavanger» fotografert  nylig ute på sin siste seiltur før skøyta skal bli museumsgjenstand  i Båthallen på Sjøfartsmuseet.

Den best bevarte av alle de gamle redningsskøytene fra Colin Archer, RS 14 «Stavanger», skulle på museum nordpå, men er nå seilt hele kysten rundt og ligger klar for sin nye museumstilværelse foran «Båthallen» ved Sjøfartsmuseet i Oslo. Der, i Båthallen ved siden av Fram-huset, skal det nå bli en ny utstilling for Redningsselskapet med  «Stavanger» som selve hovedattraksjonen. Sammen med denne blir det fortsatt plass til en del av våre flotte , gamle kystbåter. Men lystbåtene; med de norske OL-båtene Draken og Solingen, samt flere av  OL-jollene  blir fjernet og sendt på lager i Horten.

    Det foregår for tiden mange og store ombygginger ved Sjøfartsmuseet, blant annet er den gamle restauranten blitt til et flott bibliotekt og inngangspartiet flyttes nå ut mot fasaden. Her er det blitt plass til en moderne museumsbutikk. Men foreløpig er det ingen planer om å få lystbåtene tilbake til Sjøfartsmuseet igjen. Derimot kan det bli temautstillinger der disse båtene vil trekkes frem i rampelyset ved aktuelle anledninger, får Seilas vite.