God kveldsstemning også.
«Eydis» er ikke blant de raskeste, men absolutt blant de mst komfortable.
Flagget til "Eydis" vakte oppsikt.. så er det også et telt!
Malerier på hvert hjørne i Skagen... Her fra Galleri Bo.
Også «Risør 2» var på plass i Skagen i helgen.
Fersk fisk, skalldyr og kald øl.... og dagen er reddet!
Mens mange dro rett til puben tok andre en sykkeltur i finværet.
Mastemyr i Skagens gjestehavn.
Dejlige, solfylte Skagen

Dejlige, solfylte Skagen

Fordekkene og cocpitene i Skagens gjestehavn er fylt til randen av solslikkende seilere i feriemodus. Men få har så god plass som gutta på «Eydis».

Publisert Sist oppdatert

PLACE IN THE SUN: F. V Jens, Sven, Ole Christian og Kjell (t.h) og gjennom brilleglasset til Jens (over).

Skagen;

Den store Lavezzi-katamaranen på 40 fot ligger godt fortøyd til kaia med et ukjent antall enskrogsbåtert utenfor. På trampolinen forut ligger Jens, Sven, Ole Christian og Kjell og nyter ettermiddagssolen.

– Vi vant, skryter de fire bilde unge mennene på trampolinen, før de bryter ut i latter og fortsetter;

– Vi var nemlig den eneste båten i klassen flerskrog LYS uten spinnaker, og vi var ikke inne før litt etter klokken 1700 torsdag. I denne båten er det komfort og hygge som teller, og ifølge mannskapet hadde de tatt turen nesten nedom Gøteborg før de la kursen mot Skagen. En 40 fots turkatamaran liker seg jo ikke altfor godt på kryss. Til gjengjeld hadde de en fart på 12-15 knop frem til runding.

Norsk flagg som synes

Skagen Race har blitt en tradisjon, og dette er niende gang de fleste av trampolinegutta  seiler regattaen. Unntaket er førstereisgutt Ole Christian, som gjerne kunne tenke seg å bli med neste år når det er jubileumstur for den harde kjerne i kameratgjengen.

Ikke bare er «Eydis» blant havnens desidert bredeste båter. Den har også havnens desidert største norske flagg. Så stort at det blir kommentert av andre seilere som lurer på hvor de har fått tak i dette.

– Dette flagget ble laget til OL på Lillehammer i 1994. Som telt,  forklarer gutta, noe som også forklarer størrelsen.

Sydenstemning på land

Solen skinner fra klar himmel etter en kort, men intens skur. På kafeene er det stappfullt av norske seilere og svenske turister som nyter forsommeren. Mens de fleste nøyer seg med å slappe av med en kald øl eller vaffelis, har enkelte funnet frem til nærmeste sykkelutleie og ruller av gårde for å utforske Danmarks nordligste sanddyner i finværet.

Det er forøvrig ikke bare spisestedene og vannhullene som går bra i disse dagene. Eksepeditrisen på den maritime butikken Slopkisten smiler fra øre til øre når jeg spør henne om hun er fornøyd med omsetningen de siste dagene.

– Ja, det går helt utrolig godt når alle seileren er her. Med flere veldig gode tilbud på HH Hansen, Musto og andre maritime klesmerker står køen nesten konstant fra gaten og inn til kassa.

Heldigvis er det korte avstander mellom båthavnen, uterestaurantene og butikkene i den lille gule byen på Danmarks nordspiss.