Norsk ARC-båt med motorhavari

Norsk ARC-båt med motorhavari

Per K. Stensrud og Sissel Tveito om bord i ARC-deltakerbåten «Tom B» har nylig hatt motorhavari i Karibia. Nå venter de på hjelp og gjerne også noen gode råd.

Publisert Sist oppdatert

Paret har hatt besøk av et firma om bord som muligens kan fikse Yanmar-motoren.

«Tom B»-mannskapet er likevel takknemlig for eventuelle tips fra seilere og båtfolk som har vært i samme situasjon eller vet mer om hvordan man best mulig kan få ordnet dette i St. Martin-området.

Her forteller de hva som har hendt i en mail fra St. Martin:

– Vi har desverre hatt motorhavari  på vei fra St.Martin til Anquilla. Motoren stoppet plutselig, jeg gikk ned å åpnet for motorommet, her var det smørolje sprut over alt. Sjekket smørolje nivå, ingen visning. Helte på ny smørolje ca 2L sjekket for lekasje men fant ingen. Startet motoren den stoppet momentant med en stygg lyd.

Satte seil for Marigot,St.Martin. Kalte over VHF den Franske redningstjenesten. Ble enig om å prøve å seile til Marina Fort Louis. Politibåten var ute å sjekket at vi greide oss. Vinden var ca 20 knop, vi ble forespurt om vi trengte bergningsbåt. Vi mente vi kunne seile båten inn til Marina Fort Louis. Hvilket vi gjorde, marinaens folk kom ut å hjalp oss inn.

Det antas at veivaksel og lagre må ut, som er en foroldsvis stor jobb. Vi må slepes til et verksted med kran. Motoren har gått 110 timer siden siste service.

Som jeg fostår av garanti heftet så er det fem års (3000 timer) på veivaksel. Vi ligger i Marigot, St.Martin (fransk side) Det er desverre ingen Yanmar Service i nærheten, den nærmeste vi kan finne er på Martinique. Listen vi fikk med båten er fra 1997.

Firmaet som mulignes kan hjelpe oss er :

 EMV

Apptno19 Anse des Sables-Route de Sandy Ground,

97150 St. Martin

Ph +590 690 6285 01 e-mail: experiencesmecaniquecaraibes@hotmail.fr

NB: Vedlegg eller større filer sendes til min vanlige e-mail pkssten@online.no , men gi meg en beskjed på tomb@mailasail.com

 

mvh

  «Tom B»

Per k.Stensrud og Sissel Tveito