Kart over Det indiske hav der vi til høyre ser kursen seilbåten hadde fra Seychellene mot Madagaskar og stedet der piratene overtok båten og senere tvang den nordover til Garacad i Somalia.
En gjeng pirater på vei i høy fart langt utenfor Somaliakysten.

Piratene gir seg ikke

Med sterkt vakthold utenfor kysten av Somalia har piratene trukket lenger ut i Det indiske hav der langturseilerne er blitt nytt bytte. Nylig ble en stor seilbåt kapret igjen.

Publisert Sist oppdatert

Piratene  fra Somalia har det ikke så enkelt lenger etter at flere marineskip holder vakt og beskytter skipstrafikken i leden over Det indiske hav mot  Rødehavet.  Nå er det derfor lystbåtene som igjen er truet av de farlige sjørøverne som har spesialisert seg på å ta mannskapet som gisler og bare slipper dem fri mot store løsepenger. 

Siste melding om piratangrep i farvannet langt syd for Somalia kom nettopp og gjelder  en stor seilbåt, «Serenity», som var underveis fra Seychellene mot Madagaskar, en distanse på ca. 200 n. mil. Båten forlot Seychellene 28. februar og få dager senere mistet man kontakt med båten. Det var to mann ombord. En av dem skal nå ha ringt til familien og bedt om hjelp.  Båten er tvunget opp til Somalia der den ligger for anker helt nord ved Garacad.

Myndighetene på Seychellene har bekreftet hendelsen og har bedt om assistanse fra regjeringene i Storbritannia, Frankrike og USA. Det eneste som kan redde de to seilerne er nok likevel en rask overføring av løsepengene som piratene krever.