Debreifing på Quality Spa & Resort Strömstad.
Morten Rustad klar for å sjekker riggen.
Lette vinder på fjorden utenfor Strømstad.

Seilsesongen i gang

Thomas Oksmo har samlet sitt lag og startet treningen i X-41 for sommeren sist helg. Han har sendt oss rapport hvor han også har lagt inn noen godord om sine sammarbeidspartnere.

Publisert Sist oppdatert

Rapport fra Thomas Oksmo

X41 storbåt treningshelg for NOR 50 Quantum Sail Design Group and Sail Racing sailing team.

 

X41 har det siste året etablert seg som en av Europas hotteste entype klasser, med over 70 båter bygget til nå og med hele 11 båter samlet i Oslofjorden med hovedbase på Xpo brygge på Herbern. I år et EM i Kiel Woche og VM i Italia.

 

Vi var invitert til en tidlig kick off og treningshelg hos Quality Spa & Resort Strömstad Hvor vi har hatt vinteropplag i vinter og derfor mulighet til en tidlig sesongstart med å bygge videre på gode sportslige resultater fra 08 sesongen. Samtidig som vi kunne teste ut nytt mannskap.

 

Hotell som satser på seilere

Med gode vær utsikter ønsket jeg å samle mannskapet kvelden før for gjennomgang av sesongen 09, mannskaps posisjoner og økonomi for vårt prosjekt. Quality hotellet møtte oss med en vennlighet og en service instilling som overgår de fleste hoteller jeg har vært på i Skandinavia. Ola Solvang – konferanse og bokingsjef kunne fortelle oss at de hadde fokus på seiling og ville være åpen for at flere kunne bruke deres fasiliteter og nære tilknytning til havet til trening og base for seil aktiviteter.

 

Etter en presetasjon av alle, design gjennomgang av nye seil, Tim Sandberg tema om hvordan man forbreder seg best mulig i forkant av en regatta både i en jolle og i storbåt hvor det er viktig å ha fokus.

 

Vi avsluttet kvelden med en oppdatering på Seilas sine hjemmesider og Volvo Ocean Race. Det er helt klart blitt mye mer intesivt og spennende når gode venner i E3 ligger i teten.

 

Lett vind

Alle var klare 0900 lørdag morgen hvor teknisk seiling som slag, jibber og vekt plassering sto i fokus. Videre skulle vi sjekke ut seil og teste nytt seilutstyr fra SailRacing. Dagen startet med meget lette vinder og en meget tett sjøtåke som kom sigene inn i innseilingen til Strømstad. Det er i disse forhold trening kommer godt med da de fleste ikke gi seg tid til å trene i slike forhold. X 41 har en ekstrem god evne til å seil med fart  i slike forhold. Når tåken etter hvert slapp sitt tung teppe opp og vinden kom ble seilingen fartsfylt og rundinger, slag og seilskift ble gjort som vi ikke hadde gjort noe annet i hele vinter. 

Jeg er meget overrasket og fornøyd med både de nye og gamle mannskapet. Fortsettelsen blir spennende.

 

Kom dere ut

Seiling er fantastisk på denne tiden av året når man har naturen og havet for seg selv. Naturopplevelsen blir også mye større.  Anbefaler alle som kan ta seg en tur på sjøen og komme seg ut på.

Team Quantum i tåka forrige helg utenfor Strømstad.