De vanlige båtene er heller ikke direkte grå og kjedelige.
Mauvin legger siste hånd på verket for denne gang.
Fargerike modellbåter.

Eksotiske modellbåter for seilere

I Mauvins Boat Shop er hyllene fulle av fargerike skinnende miniatyrbåter i sterke farger. – Du kan velge mellom en tradisjonell fiskebåt og hvalfangerbåt, forteller minibåtkonstruktør Mauvin.

Publisert Sist oppdatert

OVER: Mauvin med en av hver; en fiskebåt og en hvalfangerbåt. Alle foto: Linn Krogh Hansen.

Admirality Bay, Bequia, St. Vincent og Grenadinene;

Er du i Karibia og har ennå ikke har funnet den spesielle julegaven til seilerevennen som "har alt"?  Kanskje en tur innom øya Bequia kan gi deg litt inspirasjon.

Bequia har kun ca 5000 innbyggere, derav flere nordmenn, og er et populært mål for norske langturseilere eller charterseilere i Karibia. Øya er også kjent for sine fargerike miniatyr-båtmodeller.  

Innehaver  Mauvin i Mauvins Boat Shop lever av å bygge modellbåter som han selger til turister og seilere som er innom øya. Båtene er til forveksling like de store originalene, og gjennomsnittelig bruker Mauvin ca to uker par båt. Men da må han jobbe med båten hver dag. Prisene starter på rundt 400 US dollar. For 450 US dollar får du båten + pakking frakt til Norge, slik at du ikke trenger å ta den med i din egen båt hvis du skal seile videre i Karibia.

–  Mange velger hvalfangervarianten, forteller innehaveren, og holder frem en hvalfangerbåt og en tradisjonell "gumboat", det vil si fiskebåt med seil. Sistnevnte brukes fortsatt i den årlige påskeregattaen på øya. 

Mauvin forteller at Bequia-folkene er ivrige hvalfangere, og at sesongen starter rundt januar- februar. I fjor jaget en av de lokale båtene en hval på 60 fot, som de desverre mistet. Men tradisjonen lever videre og gir fortsatt inspirasjon til modellbåtbyggerne på øya.

Les mer om Bequia her.