«Madonna» fra starten av ARC
De norske båtens plasseringer.
Første båt i mål

Første båt i mål

Dream Catcher ble ARCs raskeste over Atlanterhavet. «Madonna» har under 1000 nm igjen, men har falt på resultatlisten fordi andre båter har brukt motor.

Publisert Sist oppdatert

Dream Catcher er en Swan 82S som går i charter i Karibia i vinter. Båten er høyt spekket og har karbonmast og North 3DL seil. Båten gikk i mål etter 14 dager 13 timer og 44 minutter i sjøen. Rekorden holder «Capricorno» fra 2006 som brukte 11 dager og 5 timer.

Les mer om «DreamCatcher» her

Rekker julen

Den norske katamaranen «Rattata» har seilt seg litt opp og ligger på 46 plass. Den ligger som frste norske båt, men har fremdeles 826 nm til St Lucia. Med farten den har holdt siste døgn, 138 nm, vil den ha seks døgn igjen på havet.

    «Abim» ligger sist av de norske og har 1311 nm igjen. Siste døgn seilte den 105 nm. Det betyr at med den farten har de 12 døgn i gjen p på havet, og rekker akkurat jula i Karibia.

Du finner båtenes plasseringer her.

Rapport fra Madonna

Da har vi passert 1000nm igjen til mål og vi håper og tror vi skal klare den gjenværende biten på en snau uke om vi ikke får noen uhell. Vi kom oss i går ut av et stort lavtrykksområde som har skap vanskeligheter for årets ARC seilere. Generelt har lavtrykksområde forstyrret passatvinden slik at det har manglet vind, men det har også skapt kraftige byger med vind, lyn og torden. To netter har både skippern og styrmann vært i beredskap. Vi har frem til nå kjørt på bortimot maksimalt og vi mener vi ligger brukbart an i feltet. Det er mulig å følge ARC på worldcruising.com og se på "fleetfinder". De av leserne som allerede har fulgt med der vil se at vi har tapt noe terreng de siste dagene. Dette skyldes at mange har valgt å benytte motor (er tillatt, men får tillegg i tiden). Som kjent har ikke 31.7 så stor bunkerskapasitet, så dette er en luksus vi ikke kan unne oss:-)

Det er i øyblikket NE lett bris, men vi venter økning fra tirsdag ifm at Azorhøytrykket forsterkes. Da satser vi på "Madonnaføre" inn mot mål.