Atle C Strøm, tidligere sjef i Lunde Båt skal seilas ARC samen på «Emblem»
Skipper på «Emblem» Morten Berg.
Stuerommene på «Emblem» fylles opp med mat for Atlanterhavet.

Klare for Atlanterhavet

På søndag går starten av ARC. I Las Palmas gjøres de siste forberedelsene.

Publisert Sist oppdatert

– Forberedelser for innkjøp av mat og drikke tar også mye tid. Alt må beregnes i minste detalj. Bente har vært avgårde for å kjøpe og bestille alt vi trenger. Varene leveres heldigvis på brygga. Det er heller ingen enkel jobb å stue vekk alt ombord. Det er viktig å ha kontroll på hvor alt ligger, forteller Morten Berg på «Emblem»

Bra med service

En av fordelen med å seile ARC er service og oppfølging man får i Las Palmas før start. Morten Berg på «Emblem» rapporterer.

–“Jerry the rigger” har saumfart riggen vår for å forsikre oss om at alt er i orden. Det resulterte i at vi byttet hanefoten på akterstaget. Det var ikke nødvendig, men det er greit å være på den sikre siden. Kontrollører fra ARC har vært ombord å inspisert sikkerhetsutstyret. Eller har vi hatt hyggelig besøk av en representant fra Rutgerson som leverte blokker og dekksutstyr til Bavaria. Han hadde med seg mengder av utstyr, så vi fikk en skikkelig oppgradering. Det var både julaften og bursdag på samme dag!!

Riktig tid

ARC blir arrangert på slutten av november fordi da går det mot slutten av orkansessongen, og begynnelsen på stabil passatvind over Atlanterhavet. Her kan du se meterolog Chris Tibbs fortelleom vind og vær for årets ARC.