Søk i arkivet

RS Vision
RS Vision

Seiling på timeplanen

Ålesunds Seilforening i samarbeid med Ålesund Videregående Skole starter i dag med grunnleggende opplæring i seiling for elever på  idrettslinja.

27 elever skal i løpet av 20 timer få en grunnleggende teoretisk og praktisk innføring i  seilsporten. Båtene som skal benyttes er RS Vision og RS Feva, sistnevnte på utlån fra importøren Flying Start. Båtene er store  joller som passer for 2-3 personer og seiles med storseil, fokk og genaker. Fartspotensialet er stort samtidig som båtene er enkle  å håndtere.

Lærer Eva Knutsen ved Ålesund Videregående Skole tok initiativet til samarbeidet.
-Jeg synes ikke elevene kan gå ut av idrettslinja på videregående skole uten å ha prøvd seiling. Spesielt ikke når skolen ligger i  en by som Ålesund med så stor maritim tilknytning, sier Knutsen.

Samarbeidet blir et prøveprosjekt som vi håper å kunne fortsette med på fast basis fra neste år. Ålesunds Seilforening stiller med  båter og instruktør samtidig som vi får introdusert seilsporten til mange ungdommer som er glad i idrett. Det er heller ikke  utenkelig at tilbudet kan utvides til å gjelde regattaseilere som ønsker å satse på seiling ved siden av videregående opplæring.
 Kommentarer

Nyhetsbrev

Få oppdaterte nyheter om seiling helt gratis på mail to ganger i uka.

KOMMENTARER

Har du en mening om denne saken – del den med oss! Vi ber om saklighet, respekt for andres meninger og at man holder seg til emnet. Les våre retningslinjer her.  Vi modererer diskusjonen om nødvendig. Vennlig hilsen redaktør Axel Nissen-Lie.

Gå til toppen