RS Vision

Seiling på timeplanen

Ålesunds Seilforening i samarbeid med Ålesund Videregående Skole starter i dag med grunnleggende opplæring i seiling for elever på  idrettslinja.

Publisert Sist oppdatert

27 elever skal i løpet av 20 timer få en grunnleggende teoretisk og praktisk innføring i  seilsporten. Båtene som skal benyttes er RS Vision og RS Feva, sistnevnte på utlån fra importøren Flying Start. Båtene er store  joller som passer for 2-3 personer og seiles med storseil, fokk og genaker. Fartspotensialet er stort samtidig som båtene er enkle  å håndtere.

Lærer Eva Knutsen ved Ålesund Videregående Skole tok initiativet til samarbeidet.

-Jeg synes ikke elevene kan gå ut av idrettslinja på videregående skole uten å ha prøvd seiling. Spesielt ikke når skolen ligger i  en by som Ålesund med så stor maritim tilknytning, sier Knutsen.

Samarbeidet blir et prøveprosjekt som vi håper å kunne fortsette med på fast basis fra neste år. Ålesunds Seilforening stiller med  båter og instruktør samtidig som vi får introdusert seilsporten til mange ungdommer som er glad i idrett. Det er heller ikke  utenkelig at tilbudet kan utvides til å gjelde regattaseilere som ønsker å satse på seiling ved siden av videregående opplæring.