Seiler omkom i Skagerrak-uvær

En nederlender som sto til rors på en 34 fots Bavaria under et transportoppdrag fra den nederlandske byen Harlingen til Oslo omkom trolig da han falt i sjøen natt til tirsdag.

Publisert Sist oppdatert

Mannen, som er i femtiårene seilte båten på vegne av en båtmegler sammen med en annen, jevnaldrende nederlender. De to mennene kom ut for et kraftig uvær i Skagerrak, og den overlevende seileren har forklart at  savnede sto til rors da han forsvant. Kameraten, som akkurat da var nede i kahytten skal ha hørt et smell fra dekket, og da han kom opp var rormannen borte.

Ifølge Fædrelandsvennen var de to seilerne vel 27 nautiske mil sørøst av Grimstad da ulykken skjedde like etter midnatt, men grunnet dårlig mobildekning ble det ikke slått alarm før ved ni-tiden morgenen etter.

Et Sea King redningshelikopter og to fartøyer fra Kystvakten lette hele tirsdag etter den savnede i et søkefelt fra Grimtstad og over til Skagen, men Hovedredningssentralen regnet det allerede da som lite sannsynlig at han kunne ha overlevd et så langt opphold i det 10-12 grader kalde vannet.

Den savnede nederlenderen ble derfor erklært antatt omkommet ved 22-tiden tirsdag kveld, etter en dag med resultatløse søk. Seilbåten er nå tatt inn til Homborsund, der det ble konstatert at seilene hadde revnet i uværet.