Tor-Kristian Øines på vei hjem og til frisøren.
Øines i Engeviken 21. mars

Isvarsel i Skagerrak og Kattegat

Tor-Kristian Øines er på Påskeferie i sin seilbåt. I dag tikket det inn isvarsel på hans Navtex-anlegg. Nå er drømmepåsken slutt på sjøen.

Publisert Sist oppdatert

Tor-Kristian Øines har vært ute i hele påsken, men i morgen drar han hjem. I natt skal det bli iskaldt, og kulda og vinden skal fortsette ut påskeferien. Øines har vært helt til Grebbestad i sin Bavaria 41. I dag seilte han fra Engelsviken til Sætre i 40 knops vind fra vest. Uten seil krenget båten mer enn det den vanligvis gjør med seil. Øines har varmekapasitet til opp til 10 000 watt, så det er ikke noe problem med å holde varmen under dekk, men det er surt på dekk. I dag møte han en båt, og det var en seilbåt på vei utover, men i havnene er det mange båter som fortsatt ferierer om bord.

Isvarsel

Øines har Navtex om bord. Det er et system som tar i mot maritime varsler. I dag tikket det inn ”Danish iceing warning: Risk of slight iceing exist for Kattegat and Skagerrak”. Ikke akkurat drømme påske for båtfolket lengre. Øines fikk også en annen melding, den sa at et containerskip hadde mistet fem containere over bord i Jammerbukt.