Drømmer du om langtur?

Bli med på langturseminar i regi av Båtliv og Seilas under ”Sjøen for alle”. Temaene blir langtur med barn, motorbåttur alene og seiling i storm.

Publisert Sist oppdatert

Stadig flere nordmenn kaster loss fra hverdagen hjemme og setter kurs for eventyret. Noen seiler jorda rundt. Andre krysser Atlanterhavet til Karibia, mens atter andre utforsker vår egen vakre kyst og områdene i nord. På Sjøen for alle 2008 kan du møte foredragsholdere som har realisert drømmen. De vil fortelle deg om hva du kan oppleve, og hvordan du bør utstyre båten før avgang. Blant foredragsholderne er Knut Espen Solberg, Arnulf Wibe og Pål Bratbak. Etter foredragene blir det anledning til å stille spørsmål til foredragsholderne.

ALENE I MOTORBÅT

Arnulf Wibe var Kongens tidligere adjutant som kastet loss fra Bærum for to år siden. Med skuta ”Doffen” la han ut på soloseilasen langs norskekysten. Turen gjorde ham til et gladere menneske. Båtlivs lesere kunne følge Arnulf og ”Doffen” langs kysten opp til Lofoten og tilbake til Oslofjorden på nettstedet batliv.com. Nå har han samlet både bilder og tanker i et spennende foredrag som han gjerne deler med andre båtfanter. Arnulf stiller sammen med representanter fra vårt ekspertpanel for å svare på spørsmål om det å reise på langtur.

I STORM i NORD-ATLANTEREN

Knut Espen Solberg har flere ganger seilt over Atlanterhavet, og har forsøkt å seile gjennom Nordvestpassasjen med ekspedisjonen ”Jotun Arctic”. Sammen med makker Camilla Grønneberg har han opplevd storm og frådende hav, bitende kulde og isbjørner, men også nærhet til naturen og skjønnheten på havet og i isen. Han vil fortelle om seiling under ekstreme forhold

PÅ LANGTUR MED BARN

Familien Bratbak fra Vestfold seiler sommeren 2008 til Karibia med tre små barn om bord. Pappa Pål Bratbak er ivrig  tur- og regattaseiler, som tidligere har seilt til Karibia i en IF, og  som altså nå vil seile på ny tur med kone og barn til sommeren i en First 31.7.  Barna er i alderen ni, syv og baby på fem måneder når de kaster loss til sommeren.  Bratbak forteller om hva du trenger av sikkerhetsutstyr,  elektronikk og annet utstyr på en slik tur.

Sted: på Thon Hotel Arena plenumsal (vest for utstillingshallene til Sjøen for alle). Gratis inngang for Seilas-abonnenter. Maks antall er 100 deltagere.

Tid: onsdag 5. mars klokken 17-19.

Arrangør: Båtliv og Seilas