Julegaven for kaffebordet

Norsk Maritimt Forlag og den frittseilende redaktøren Henrich Nissen-Lie gir i disse dager ut praktverket om KNS´ klubbhus Dronningen. Boken er tidligere styremedlemmers gave til foreningen som i 2005 fyller 125 år, men er alment tilgjengelig gjennom vår nettbokhandel.

Publisert Sist oppdatert

Hovedkapitlet om Dronningens historie er ført i pennen av Henrich Nissen-Lie som i en mannsalder har vært eier og leieboer i den staselige bygningen på skjæret midt i Frognerkilen utenfor Bygdøy. Kapitlet om selve bygget og dets arkitektoniske beteydning er skrevet av arkitektskribenten Jan Carlsen, mens museumsdirektør Lars Roede har skrevet en interessant artikkel om KNS flagget som gjennom alle tider har hatt regjerende monarks initialer i sentrum. Bettina Moen har skrevet om den store pokal- og malerisamlingen i klubblokalene, mens Henrich Nissen-Lie også har tatt for seg enkelte av halvmodellene som henger i peisestuen.

Prosjekansvarlig for boken er Lars A. Knudsen, mens det det er Anne Kirsti Werring som er ansvarlig for design og layout. Vesentlige bidrag til utgivelsen kommer fra X-klubben, foreningen bestående av KNS´ tidligere formenn og styremedlemmer, og fra dagens eier av bygningen Sundt AS og Bergesenstiftelsene.