Jo og Jappe i solen mot Danmark.
Innlandskrabber på jordomseiling

Innlandskrabber på jordomseiling

Nittedal er ikke en kommune man forbinder med kystkultur. Det hindrer ikke nittedølinger i å reise på jordomseilig. Uten erfaring. 

Publisert Sist oppdatert

Vignettbilde: Jo G. Johannessen, Lars Felde, Jan E. Schildmann og Lasse Hobber på vei ut til syv hav.

Alle foto: privat

Seilas har fått mail fra «Balder» med tre nittedølinger og en mann fra Elverum om bord. Ingen har særlig erfariing med seilbåt, men har ikke tenkt til å la dette stoppe dem fra å realisere drømmen om å seile jorden rundt.

Alle gutta er 28 år, og befinner seg nå i Danmark skriver webmaster Lasse Hobber. Noen fullstendig finansieringsplan for hele turen har de ikke foreløpig, men Lasses arbeidsgiver Necon synes prosjektet er så spennende at de har sagt seg villige til å sponse de fire eventyrerne et stykkel på veien.

Turen over fra Norge var ikke helt uten dramatikk, og gutta ble blant annet lyst på av mannskapet på et skip. Det viste seg at folkene på skipet lette etter  konterinere som  hadde falt av lasteskipene i området  under stormen uken før, og som nå lå og fløt i vannet. Heldigvis for  «Balder», en Gib Sea 402 fra 1988, møttet ikke mannskapet der om bord på noen av de savnede konteinerne..

Vi vil følge guttene på deres reise sydover langs vestkysten av Europa mot Kanariøyene via reisebrev og deres egen hjemmeside www.baldern.org