Ruta så langt
Aurora og Jørgen
«Sol» i kanalen.

Jenter i bikini i vinduene

Familien Heli-Hansen tar fødelpermisjonen på langtur. De valgte å seile kanaler fremfor Nordsjøen. Nå er småbarnsfamilen i Amsterdam.

Publisert Sist oppdatert

Familien består av Line og Morten samt Aurora på 2,5 år og lille Jørgen som ble født i mai. Nå ligger de i Sixhaven ved Amsterdam. Det er en havn familen sterkt anbefaler etter å ha slitt seg frem i trange og grunne kanaler i vind opp mot 39 knop. Familien synes de har hatt litt vel mye uflaks med vindretningen siden vi reiste fra Norge.

Utdrag fra familiens blogg

Til alle som kommer etter så anbefaler vi Amsterdam og havna Sixhaven (det store bildet). Trivelig havn med gratis ferge over til sentrum. 2 minutters tur over kanalen. Veldig trivlig havnesjef som dirigerer båter inn og ut til alle døgnets tider. Gode fasiliteter: vann, strøm, vaskeri, toaletter, dusj, lekepark osv. Eneste negative er at det er veldig fullt så hvis man ligger litt dårlig til blir det mye styr hver morgen. Men både gjestehavna og byen er verdt et besøk. Amsterdam er dog ikke noe barnevennlig by. Det er mest cafèr, barer, coffeeshops, sex og rusa engelskmenn. Men det kan jo være bra det også! Men det er ikke så bra når Aurora våkner opp og spør om vi skal dra og se på jenter i bikini i vinduene i dag også....

Til Spania i løpet av august

Alt er topp og vi gleder oss til å komme videre. Hvis vær og vind spiller på lag skal vi kjøre på litt så vi kommer oss til Spania så fort som mulig. Dog kommer vi til å seile dagsetapper når vi kan, så vi er nok ikke i Spania før om 3-4 uker. Det er ca 200 nm til England og ca 300 nm ut til Falmouth før vi skal seile til La Coruna som er et strekk på ca 450 nm.

Tips oss

Er du på langtur og du har noe å fortelle som andre seilere kan ha glede av så send oss noen ord og bilder.