Det var under slike kjedelige forelesninger på Høgskolen i Agder at drømmen virkelig begynte å ta til. Formler og tabeller ble til palmer og hvite strender.
Planen er å følge ruten til Valkyrien.
Værfast på Sørlandet

Værfast på Sørlandet

Jon Henning Johnsen og Carina M. Rydningen skal jorda rundt i en Vega men har blitt stoppet av dårlig norsk sommervær.

Publisert Sist oppdatert

Paret startet i Grimstad, men har ikke kommet lengre enn til Kristiandsand. Været ser ikke bra ut for å krysse Nordsjøen i den lille båten av same type som Jarle Andøys «Berserk»

Ønsker å gå i kanaler

Nå har paret vært i kontakt med Seilas for råd. En opplagt mulighet er å kopiere «Valkyrien» en Lesuire 23 som stertet i fjor fra Karmøy. Han valge å gå i Kanal fra Kiel til nordsjøen, og så videre i kanaler til Middelhavet fra Nederland. Du kan lese reisebrev fra «Valkyrien». Den er nå langt ute i Stillehavet.

Traff hverandre ved et verdenskart

Carina og Jon Henning traff hverandre på Ingeniør Høgskolen i Grimstad. Slik beskrives drømmen om langtur og hvordan Jon Henning traff sin kjærste på deres nettside.

Jeg hadde lenge gått å drømt om en jordomseiling, men det hadde liksom aldri blitt noe av. Et fosøk på å lodde stemningen blant venner og kjente gav lite respons. Det var da jeg engang stod ved et verdenskart som hang i en av gangene på skolen at Carina kom bort til meg og lurte på hva jeg drev med. Jeg viste henne reiseruten jeg ville reise med en seilbåt. Hun ble overasket over tanken å dra ut på havet i en liten båt. Selv hadde hun en stor drøm om å reise rundt å se verden, men i en seilbåt var nytt for henne. Hun tente straks på ideen til tross for at hun aldri hadde satt sine ben i en seilbåt før. En stund senere ble vi sammen og bestemte oss ganske fort at dette ville vi satse på. Nå eller aldri!

Du kan følge dem på www.enverdenutenfor.com