Nytt seilmiljø på Nesøya
Nytt seilmiljø på Nesøya
Nytt seilmiljø på Nesøya
Frisk vind.
Det er fine forhold for seiling på Hvamodden på Nesøya.
Interessen for seiling er stor på Nesøya
I helgen var det Kick-off for satsningen. Det blåste mye og selv de voksne ble våte.
Nytt seilmiljø på Nesøya

Nytt seilmiljø på Nesøya

Nesøya idrettslag satser på seiling og har kjøpt inn fire A-joller som et nytt tilbud til øyas unge.

Publisert Sist oppdatert

Idrettsforeningen har fått disponere deler av en kommunal tomt syd-vest på øya. Holmenfjorden er ypperlig for seiling. Håkon Nissen-Lie har ideen til satsningen, og han var også med på å starte Nesøya Seilforening på 80-tallet, en forening som døde i det brettseilingen forsvant.

–    Vi har hele tiden hatt noen kroner på bok fra Nesøya Seilforening, og disse pengene, pluss støtte fra Nesøya Idrettslag har vi brukt til å kjøpe båtene, forteller Håkon til Seilas. Vi starter i år med fire båter, og har planer om ytterligere fire til neste år, utdyper han. Vi vil ha to barn i hver båt, og med seiling i puljer fordelt på to kvelder vil vi ha plass til ca 30 barn. Medlemmer av gruppen skal også kunne få muligheten til å benytte jollene i helgene.

Valgte A-jollen

Vi var lenge i tvil om vi skulle satse på optimister eller A-joller, men landet på den siste. Det viktigste argumentet er at A-jollen passer for voksen og barn, og at flere barn kan seile i den. Vårt tilbud skal kun være for å vekke interessen for seiling. Om barna får høye ambisjoner vil vi anbefale dem å starte i Asker Seilforening, forteller Håkon, som legger til at god omtale av A-jollen i Seilas har vært et argument for å enes om A-jollen.

Brett og padling

Tanken til Idrettslaget er å få et vannsportmiljø på Nesøya. Vi har også lyst til å ha en brettseilergruppe og kajakkgruppe om det er interesse for det forteller Håkon. Idrettslaget har fått disponere et gammelt naust på fellesområde som er ypperlig for oppbevaring av utstyret.

Fotos: Gro Nissen-Lie