OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Visumregler skaper problemer

Visumregler skaper problemer

OPPDATERT:Visumplikten i Karibia som følge av Cricket -VM ser fortsatt ut til å skape forvirring blant nordmenn i området.

Publisert Sist oppdatert

Seilas’ frilanser og ARC-seiler Nina Wego forteller  at de først hadde fått utdelt papirer på St. Lucia som sa at nordmenn ikke trengte visum. Deretter kom kontrabeskjeden om at de må skaffe visum.

Seilas har i dag også motatt en mail fra «Dumle», som forteller at de kom inn i visumlandet Dominica uten spørsmål rundt Norge og Cricket VM. – Vi vet også at Dream Catcher kom greit inn i Tobago for et par dager siden, skriver Øyvinn Høie. Ninas mail fra den franske øya Martinique forteller at mannskapet på «Nijo» har en annen erfaring

– Vi har store problemer med den plutselige visumsplikten. Vi fikk først noen papirer i Sufriere i St. Lucia som viste at Norge ikke var på listen over visumspliktige land, så vi gjorde ingen ting. Det tar jo lang tid og koster l00 US dollar.

Vi er nå på Martinique og har problemer med å dra tilbake til de engelske cricket-gale øyene. Så det er mulig at vi må bli en stund på de franske øyene. Det blir Guadelope på oss i første omgang. Så skal vi egentlig tilbake til Rodney Bay på St. Lucia og videre sørover. Vi får bare dra og se.

Antakelig må vi ligge der en ukes tid å vente på visumpapirer. Det er helt sikkert at de ulike innsjekkingstedene med toll/immigrasjon ikke har hatt peiling på hva de skal gjøre inntil 2. februar. Da begynte de å reagere, og fikk papirer fra høyeste hold som viste at Norge og nordmenn likevel ikke er unntatt visumsplikten. Og hvorvidt vi som seiler rundt her, inklusive de mange ARC-seilere slipper unna , vet vi ennå ikke…..

Nina Wego