Stusslig i Karibia
Her bor de.
Eli og Jørn. Foto: Pauline Book-Bratbak.
Stusslig i Karibia

Stusslig i Karibia

«Silene» står fremdeles på land i Karibia for å utbedre en gammel skade. I båten plages Eli og Jørn av varme, glassfiberstøv og mygg.

Publisert Sist oppdatert

På Grenada Marine i St. Davids Harbour går arbeidet langsomt fremover. Mail fra Silene til Seilas:

Vi lever, som du ser, ikke akkurat i lukseriøse forhold om dagen. Selv de  innfødte her rynker på nesen og tror vi tuller når vi forteller at vi bor ombord.

    Silene er i ferd med å bli ny, og i morgen skal det settes inn ny mastefot og 2 nye spant. Resten av spantene skal forsterkes. I tillegg er kjølboltene til inspeksjon. Vi skulle dermed kunne være trygge på at alt er i orden  snart -for turen over stillehavet (bank i bordet).

Sover i forpiggen

Hele båten er innpakket i plast. Vi pakker opp byssa om kvelden for å lage middag. Om morgenen står vi opp ca 7 for å rekke frokost -og tape igjen til kl 8 (selv om de aldri begynner å jobbe før 10 her...vi er optimister). Vi sover i forpiggen -som er avstengt fra resten av båten, og har tilgang gjennom dekksluken. Vi kan ikke ha myggnetting på fordi det ikke er gjennomtrekk av luft, så vi trenger den luften vi kan få gjennom luken (det er sinnsykt varmt her). Vi plages derfor av mygg og andre insekter -big  time, men ellers fungerer det på et vis.

    Vi har endt opp med å måtte takle andre utfordringer enn vi hadde regnet med på forhånd, men vi klarer oss stort sett bra. Vi gleder oss stort til å komme på vannet igjen.

-landkrabbene

Ett skritt frem -fem tilbake

Eli og Jørn har ikke hellet med seg på sin jordomseiling og skriver på sin hjemmeside:. (19. Januar)

I går mente de det var godt nytt at skaden i skroget ikke vil bli vanskelig å reparere. I dag, er det bare dårlig nytt. De finner ikke kjølboltene (de bakerste)... De har hakket og kuttet i skutebunn og kjøl i hele dag, og finner ingenting. De jobber jo, på et hvis, men du verden for et langsomt tempo. Tror ikke noen av disse gutta kunne fått jobb noen plass i Europa. Tempoet er ubeskrivelig langsomt. De kommer på jobb når de vil, og stikker når de stikker. Vi har nå vært her to uker, og vi har kommet ca 1,5 dagsarbeid videre....

Eli på trøste shopping

(19. Januar) Jeg har vært på matshopping i dag, på et stort senter utenfor Grand Anse; som å komme til mathimmelen. Det beste var at jeg var alene. Økonomen (Jørn) var i båten og passet på at det ble jobbet her.Han burde ha frostått hvordan det ville gå. Jeg kom hjem med masse poser -bare ting vi ikke trenger -og som ikke er så billig her; fetaost, snop, taco dinner, sjokoladekake osv. Jeg fant også en fantastisk ting (ikke helt, men kjøpte den likevel; en flaske med mål for ulike dressingoppskrifter! Noe sier meg at jeg ikke bør gå alene i butikker så veldig ofte. Siden vi tengte en oppmuntring, kjøpte jeg også bursdagsgaver til oss selv. Vi har jo ikke bursdag helt ennå, men vi er ikke så ofte i butikker -og de siste dagene har virkelig ikke vært de mest oppmuntrende. Vi har nå hatt pakkeutdeling, og fikk begge store badehåndklær (det har vi brukt hele 6 mnd på å skaffe). I tillegg fikk jeg en ny shorts og Jørn fikk en hengekøye. Hvis vi noen gang kommer til stillehavet kan han henge den opp mellom to palmer, og jeg har lovet og servere kald pils :)

Besøk fra andre norse langturseilere

Fredag kom Frank og Ingrid på Menja på besøk. De ligger for anker ute i bukten, og på besøk hos demhar vi endelig fått litt sjø under beina igjen. De lurer på å ta opp båten her for å polere og stoffe. Vi krysser fingrene. Det er kjempehyggelig med flere her.(17. Januar)  Også Norske Xanadu ble også tatt opp her. Som de fleste andre skal de polere, stoffe og sette ut igjen. (16. Januar)Vi fikk i dag en hyggelig overraskelse da Øystein og Vidar på Valkyrien kom på "trøstebesøk".

Forskjellige livstiler

(14. Januar) Anette fra Talulah med masse mat til oss. De skal hjem til UK en tur, og måtte tømme frysen. Ja dere leste riktig, mange langturbåter har omtrent mer luksus og comfort ombord enn vi er vant til at folk har i hus; minst en fryser (i tillegg til kjøl), brødbakemaskin, mikrobølgeovn, vaskemaskin, dusj, watermaker osv. Vi er litt på camping i forhold til disse :)

Les mer på www.silene.no