Jørn
Lille Silene sammen med utleide katamaraner.
Eli ombord i Silene

Langtur er mekking i eksotiske havner

«Silene» brukte store deler av høsten på land i Portugal for reparasjoner. Nå er hun på land  igjen i Karibia.

Publisert Sist oppdatert

Jørn og Eli har ikke hatt flaksen på sin side så langt under jordomseilingen. De landet på en Norlin 34 når de valgte langturbåt, en båt de kunne kjøpe uten å bli gjeldsslaver. I Portugal fikk de båten behandlet for osmose (plastpest). Nå er det en gammel og godt kamuflert grunnstøtingsskade som skaper trøbbel.

Også PCen ombord sliter, men Jørn og Eli har klart å skape liv i den, nok til å legge ut noen reise brev. Vi har sakset litt i dem..

Karibia, ikke bare paradis

Inntrykket av Karibien så langt, er at det er litt forblåst, fryktelig dyrt og veldig fullt, men det er utrolig mange nydelig plasser her.

Dårlig sjømannskap

På kort tid har vi hatt mange opplevelser, gode og dårlige. I Tobago Cays våknet vi midt på natten av at vi hadde to digre katamaraner liggende og slå i baugen på Silene. De var fortøy til hverandre, og hadde kun ett anker ute (det hadde tydeligvis løsnet, siden de lå 50-60 meter foran oss da vi gikk til køys). Det blåste 28 knop, og var fullt kaos.

Lekkasje i kjølboltene

Mye av skrogets konstruksjoner rundt mastefoten (og bakover) har sprukket opp, og må forsterkes. Noen har tydeligvis vært på grunn "big time" med Silene en gang i tiden. Skadene har vært godt kamuflert, men etter turen over Atlanteren har de eskalert -og blitt synlige. Prisene her er ikke så skremmende høye, men det kommer likevel til å bli et sinnsykt innhugg i et allerede skakkjørt budsjett. De lar oss heldigvis gjøre veldig mye selv -for at det skal bli billigere.

Forferdelig glassfiberstøv

Ellers har det ikke skjedd så mye på båtfronten i dag. Vi har begynt å pakke alt innvendig inn i plast siden det skal slipes og hogges innvendig (og vi som sutret da de slipte utvendig da vi var i Portugal).... De kan ikke begynne før mandag, så i mellomtiden har vi et par prosjekter vi skal ta oss av selv; fikse lekkasje i vannpumpa, fikse en liten delaminering i dekk, tette en cockpitdrenering, tette vinduer (igjen) og sjekke røstjernene.

Les mer på www.silene.no