Stor ståhai i Rodney Bay
Kjersti og Espen i Iospinno
Stor velkomst til alle tider av døgnet.
Silene trygt i havn
Nijo og mannskap.

Stor ståhai i Rodney Bay

217 båter er i mål og kun fem er fremdeles ute å seiler. 16 av de 17 norske båtene er nå i mål. Her er noen stemningsrapporter fra St. Lucia.

Publisert Sist oppdatert

Nijo, en Oceanis 437, kom i mål som båt nummer 181. Om bord var Ann Coates, Eivind Luthen, John Håkon Andreassen, Finn Andreassen samt Nina Wego. Her er Ninas rapport:

–Vi krysser oss inn med genaker da begge genoaene var ute av drift. Noen dager før røk en sjakkel i toppen. Vi hadde seilt i mange dager på sommerfuglvis med to genakere, den ene spridd med spinakerbommen. Begge falt i vannet og det ene seilet kom i propellen da vi var uvørne nok til å starte motoren.

Det var midt på natten og ikke mulig å dykke før neste morgen. Men det gikk bra. Turen gikk ellers uten problemer og vi ble tatt imot med salutt og fanfare selv om vi ikke var blant de første. På kaia ble fruktkurv og rom overrakt samt rumpunsj av det sterkeste slaget til hele mannskapet. Vi ble ellers tatt imot av tre-fire norske båter samt fullt oppmøte av de samme som vi lå sammen med Las Palmas tre uker tidligere. Her er festivitas og liv overalt. Stemning upåklagelig.

Silene er en Norlin 34, og blant de minste båtene i ARC. De kom inn som båt nummer 206. Her er Eli Nygaards opplevelse av å komme i land.

–Vi ble godt mottatt da vi klappet til kai i Rodney Bay marina rundt kl 11 lokal tid i går formiddag. Velkomstkommite av arrangører, nordmenn og andre sto klare, og det var stor ståhei.

Det er godt å være på land, her står verden litt mer stille. Selv om jeg var redd da bølgene var enorme og vi tok inn mye vann uten å vite hvor det kom fra. Og selv om jeg var redd da jeg trodde lekende hvaler skulle leke for hardt med Silene..Og selv om jeg var redd da det var bekmørkt, luktet svidd og det veltet røyk ut av båten.... Det har nå kun gått et døgn, og jeg tenker allerede at dette var da en fantastisk fin tur... alt har jo gått så bra. Jeg hadde såpass flaks at da vi ankom i går, hadde alle jentene på de andre norske båtene avtalt felles lunch -og SPA, og jeg slang meg med. JEg har aldri vært på et SPA (med vår økonomi, blir det nok ikke flere SPA besøk på meg i dette livet), og jeg har sikkert aldri trengt det mer enn i går heller. Jeg ble ren, og guttene spylte båt, og ryddet litt. Luksus.

Siste norske båt er Iospinno, en Forgus 31 har 204 n.mil igjen.