«Berge Viking» ser fortsatt like ny ut som da hun forlot verftet for over 25 år siden.
«Berge Viking» tilbake i Atlanteren

«Berge Viking» tilbake i Atlanteren

«Berge Viking», den staselige 57 fot store Swanbåten som Peder Lunde jr. gjorde berømt under Whitbreadseilasen i 1981/82, er igjen på vei over Atlanteren. Nå som deltager i ARC.

Publisert Sist oppdatert

«Berge Viking» er tilbake i Atlanterhavet igjen og fikk en perfekt start i ARC-seilasen. Bare sekunder etter skuddet sto spinnakeren og den røde Swanbåten var en av de første av ca 200 båter som gikk over startlinjen i «turklassen».

Etter Whitbreadseilasen jorden rundt var hun i flere år seilskolebåt med base på Kanariøyene om vinteren. Nå er det skipsreder Morten Bergesen som eier båten. I ARC var Bergesens yngste sønn, Henrik, om bord sammen med en vennegjeng. Innleid proffskipper var britiske Amanda Gould. Skipperen ønsket ingen oppmerksomhet omkring båten og ARC-deltagelsen og ville heller ikke opplyse hvem som var om bord eller hvor båten skulle seile etter målgangen i St. Lucia. Dette angivelig av redsel for priater i Sør-Amerika. Planen er nemlig å seile «Berge Viking» sørover til Kapp Horn, og utenfor Brasilkysten har som kjent pirater angrepet seilbåter.