Søk i arkivet

Kevin Pritchard vant på Hawaii.
Kevin Pritchard vant på Hawaii.
Hans Kristian Waarum
Hans Kristian Waarum

Rapport fra World Cup i bølgeseiling på Hawaii

Mens de fleste norske toppseilerene i bølgeseiling koser seg på Lista om dagen, har to stykker deltatt i prestisjemesterskap på Hawaii. Her kan du lese hvordan det gikk og se film fra mesterskapet.

Rapport fra Hans Kristian Waarum som deltok i årets siste World Cup i bølgeseiling på Hawaii:

Siste dag Aloha Classic og sesongavslutning i årets Worldcup.


Solide mastehøye sett rullet inn på Hookipa Beach Park og det ble en fenomenal avslutning av årets PWA worldcup.

Jason Polakov seilte seg opp til finaleplass i den dobble eliminasjonen i den tjue første avholdte Aloha Classic konkurransen på Hookipa Beach Park.

Avgjørelsen om å kjøre hele den andre eliminasjonen for menn ble tatt på grunn av at det var for liten tid til å kjøre begge eliminasjonene samtidig.
Dette gjorde at resultatene fra den single eliminasjonen for kvinner ble stående, og Iballe Moreno tok seieren både i årets Aloha Classic og sammenlagt i wave i år. Karin Jaggi tok andre plass og Junko Sato tok tredje.

På herresiden var det mange jevne heat i den dobble eliminasjonen. Forholdene var supre med mastehøye bølger og perfekt retning på vinden, men på en annen side var forholdene ganske vanskelige. Det var til tider veldig lite vind på innsiden, noe som gjorde at mange mistet verdifull tid ved at de ikke kom seg ut tidsnok før heatet, eller etter å ha tatt en bølge.
Dette skjedde med feks Victor Fernandes og Nik Baker som begge ble fanget på innsiden og fikk bare en tellende bølge hver i sine heat.
Den dobble eliminasjonen ble satt i gang tidlig, og allerede i elve tiden var første runde ferdig.

Jeg seilte et bra heat, og fikk til en høy arial og en settbølge med 5 turns som
tellende bølger.Men på slutten av den beste bølgen gjorde jeg en feil, og ble derfor trukket en del på poengene noe som lot John Skye og Shelef gå videre i et heat der det var delt avgjørelse om hvem som skulle gå videre til neste runde.
Det var flere som klarte å forbedre sin plassering fra første eliminasjon, eksempler på dette er Scott Mcèrcher og Bougmaa som begge avanserte flere runder.
Også Kauli Seadi som fikk en overraskende dårlig plassering i den første
eliminasjonen avanserte også flere runder helt til han møtte Ricardo Campello som slo han ut forrige gang. Igjen overrasket Campello med fine goitere og solide turns og satte en stopper for landsmann Kauli Seadi.

Vidar Jensen klarte ikke å holde på sin plassering fra første eliminasjon, og røyk ned på en 21 plass i denne konkurransen. Men Vidar kommer nok til å bli husket for noen syke "forward off the lip" forsøk i denne konkurransen.

Ricardo Campello ble til slutt stoppet av Jason Polakov som viste at 20 års erfaring med seiling på Hookipa gjør han til kansje den vanskeligste mannen å slå. Jason slo deretter ut Levi Siver og Kevin Pritchard noe som sikret han en plass i finaleheatet mot Josh Angulo.

Stemingen var til å ta og føle på, og åsen ved Hookipa var full av folk som var
kommet for å se disse to kjempe om gullet i årets Aloha Classic.
Vinden ble lettere og lettere på slutten av dagen, og en kunne se at begge seilerne droppet ut av gode bølger i frykt for å bli fanget på innsiden og miste verdifull tid.
Begge hadde likevel flere gode bølger hver, og det var Josh Angulo som stakk av med seieren i årets Aloha Classic etter å ha nailet høye enhånds arials og solide turns i den lette vinden.

Siden dette var siste worldcup konkurranse i år, er også den endelige verdens
rankingen publisert:

Wave menn:

1. Plass: Kevin Pritchard (Starboard, Maui Sails)
2. Plass: Josh Angulo (Angulo boards, Ezzy sails)
3. Plass: Kauli Seadi (Quatro, Naish)
(8. plass: Vidar Jensen (Northsails, Drops, Helly Hansen)
(67. Plass: Hans Kristian Waarum (Starboard, Northsails, Srfsnosk8)

Wave kvinner:
1. Plass: Iballa Moreno
2. Plass: Karin Jaggi
3. Plass: Daida Moreno
 Kommentarer

Nyhetsbrev

Få oppdaterte nyheter om seiling helt gratis på mail to ganger i uka.

KOMMENTARER

Har du en mening om denne saken – del den med oss! Vi ber om saklighet, respekt for andres meninger og at man holder seg til emnet. Les våre retningslinjer her.  Vi modererer diskusjonen om nødvendig. Vennlig hilsen redaktør Axel Nissen-Lie.

Gå til toppen