Bergenser nest yngst av ARC-skipperne

OPPDATERT: Seilas skrev for to dager siden at 25-årige  Øyvind Vik er den yngste  av samtlige skippere i Atlantic Ralley for Cruisers. Nå viser det seg at britiske Georgina Eggleton på «Elmo» kun er 20 år.

Publisert Sist oppdatert

234 båter og 1100 mannskap deltar i årets  ARC.  Storbritannia stiller alene med sin 109 seilbåter, noe som tilsvarer 46 prosent av den totale flåten. Det er likevel noen færre enn i fjor. 

Tyskland står for den nest største flåten med sine  30 båter, som tilsvarer 13 prosent av flåten. Norge stiller med 17 båter, Italia 13, Frankrike 12 og USA syv seilbåter.

Eldst av samtlige skippere er 72-årige James  Dorsey fra  USA som seiler båten «Triology 2». Den yngste skipperen er  20-årige Georgina Eggleton som seiler  «Elmo».

Nest yngst av alle er bergenseren Øvind Vik på 25 år, som seiler den norske båten «Meadow».

Av mannskapene er ett år gamle Theodore Casares fra New Zealand yngst . Til sammen deltar 26 barn under 16 år i årets ARC.

Beneteau produsenten med flest båter som deltar i ARC 2006. Beneteau har sammen med Nautor's Swan aller flest deltakende båter i årets ARC. Hele 21 Beneteau seilbåter har meldt sin deltakelse i seilasen fra Kanariøyene til Karibien. I tillegg er Beneteau First 47.7 den enkeltbåten det er flest påmeldte av, hele 6 båter.

Den minste båten er en 9 meter lang Jupirer, Den største er en 31 meter lang Swan. Peter von Seestermuhe er den eldste båten og er fra 1936. Gjennomsnittslengden er 47 fot som er det samme som i fjor, men antall store båter (over 56 fot) har minket. 21 av de startene båtene er helt nye.

Vignettbilde: Team Meadow i Lerwick under årets Bergen-Shetland Race. Guttene på «Meadow» er blant mannskapene med lavest gjennomsnittsalder.

(Foto. Linn Krogh Hansen)