Latterlig liten båt
Marokko
Med stø kurs i over 9 knop

Latterlig liten båt

Rike nordmenn blir ofte flådd når de kommer i sine flotte seilbåter på langtur. Seiler du i en liten Leisure derimot kan det hende at selv afrikanere syns synd på de norske.

Publisert Sist oppdatert

En Leisure 22 står vel ikke øvers på ønskelisten for langturseilere, men Øystein Djønne og Vidar Krovik fra Karmøy mener at budsjettet blir lavere med mindre båt og satte i vei i mai 2006.

At en liten båt er økonomisk fikk de gleden av I Marokko. Dette skriver de på sin nettside:

– Da vi ønsket å fylle vann på båten måtte vi fylle ut et papir hos havnekontoret. De ville da vite alt om båten og mannskapet. Det kostet ingenting for vannet, men vi skulle egentlig betale havneavgift for båten. Havnekapteinen bare lo av meg da eg skrev ned lengde og vekt på båten. I et forsøk på å stave ut noen ord da han lo, sa han at det var gratis for oss som kom i en så liten båt så langt borte ifra. Noen fordeler skal man ha i en liten båt på tur. Prisene generelt her i landet er rimelig. For en flott treretters middag med drikke betalte vi rundt 150,- NOK. Så vi levde billig de dagene vi var her. Vi prøvde oss på den lokale maten og den falt i smak.

Nå er Valkyrien på Kanariøyene. Turen over fra Marokko var en flott seilas i en liten båt. Dette skriver de på sin blogg:

–De første 13 timene mot Kanariøyene holdt vi 5,6 knop i snitt, båten surfet herlig fra bølge til bølge og vi storkoste oss. På nettene holdt delfinene følge med oss igjen, og månen gav oss flott lys i nattemørket. Vinden la seg enda noe ut på lørdagen, men farten var god. Vi seilte de 246 nm på 50 timer. Det blir en snitt fart på 4,9 knop, noe som er flott for vår lille båt.

les mer på: www.valkyrien.tk