Eirik ble ett år 4. mars.
Eivind, Heidi og Eirik i Thailand.

Empire med ny kurs

Den norske Bavarian på tur rundt jorda med Heidi Våge og Eivind Bogerud og lille Eirik setter kursen mot Australia igjen.

Publisert Sist oppdatert

Heidi og Eivind har sendt oss en e-post hvor de forteller om endrede planer. Hvorfor planene blir forandret vil de ikke ut med, enda.

– Empire ligger for anker i Ao Chalong, Phuket, ferdig bunkret for en lengre seilas over India havet. Første stopp var ment å være øygruppen Maldivene. Deretter så vi for oss å tilbringe to måneder på Chagos midt i India havet.

På Chagos finnes ”ingen ting” med unntak av noen seilbåter, vakre laguner, koraller og fargerik tropisk fisk i havet. Enda finere enn i Stillehavet, sier de innvidde og et ”must” på mange langtur seileres rute.

Når seilsesongen på den sørlige halvkule senere stod for tur, var planen å sette kursen fra Chagos mot Mauritius. Der så vi for oss å tilbringe noen uker innen vi ventet på gunstig vær for å krysse sør om Madagaskar mot Sør Afrika…

Slik blir det ikke dette året! I morgen setter vi baugen sør- og østover mot Malaysia og Indonesia, med Australia som mål for i år. Først når orkansesongen på østkysten av Australia er slutt i mars/april neste år, går ferden videre mot Sør Afrika – tror vi.

Ship O’hoi – det er godt en plan er til for å kunne endres… s/y Empire 13.03.2010