Jubel om bord i «Empire»

Australske myndigheter ønsker allikevel Empire velkommen.

Publisert Sist oppdatert

Store bildet: Jubelen stod til langt over dekk, da Australske immigrasjonsmyndigheter omsider innvilget også Heidi visum. Empire kaster i løpet av kort tid loss fra Noumea, New Caledonia.

Australske immigrasjonsmyndigheter har etter mer enn 7 ukers behandlingstid innvilget også Heidi visum til landet. At Heidi er gravid har vært en utfordring for regelrytterne i Australia.

Røntgen problemer

Da den siste saksbehandleren tok fatt i Heidis visumsøknad, forsvant plutselig alle problemer. I løpet av noen få arbeidstimer fikk vi emailen med de nødvendige papirer. Vi får lov til å bli i Australia i opptil ett år, så lenge vi er der kun som turister. Heidi måtte på tro og ære love å informere alt sykehuspersonale vi måtte komme i kontakt med, at hun ikke er tuberkolose-klarert ved visuminnvilgelsen til landet. Dette fordi hun var/er gravid og ikke kunne ta de ”viktige” røntgenbillder av brystkassen på det tidspunkt visumet ble innvilget.

I løpet av få dager settes kursen mot Bundaberg eller Brisbane. Bare væremeldingen ser god ut, kaster vi loss med kurs mot det store, for oss ukjente, kontinentet.

Barn til våren

Heidi har termin i mars. Før den tid ser vi for oss en seilas sydover til Sydney og tilbake til Brisbane eller Bundaberg. Der vil vi ”slå rot” til fødselen har funnet sted og ting har ”normalisert” seg. Deretter setter vi under den norske våren kursen sakte men sikkert nordover innenfor The Great Barrier Reef.