Nytt esktremvær

Nå kommer «Ole»!

Båteierne bør bruke timene før stormen treffer så godt de kan før ekstremvåret kommer.

Publisert Sist oppdatert

HOVEDBILDE: Ekstremværet “Nina» gav mange båtskader. Nå frykter forsikringsselskapene at «Ole» kan skape enda flere.Bilde: Krediteres Johnny Hellesøy

Sikrer du farkosten nå, så unngår du farlige situasjoner når uværet slår til.

– Det er i timene før uværet at du har en mulighet til å unngå skader. Når stormen raser advarer vi på det kraftigste mot at folk beveger seg ute, og særlig mot å oppholde seg i eller ved båten, sier pressetalsmann Toralf Rutledal i Tryg Forsikring.

Ekstremværet «Ole» ventes inn over kysten på lørdag, og det kan etter meteorologenes varsel komme vindkast helt opp i 35 sekundmeter. Bølgehøyden kan bli over ti meter, med enkeltbølger opp mot 25 meter. Det er kysten fra Trøndelag og nordover som er mest utsatt, og strekningen er havn for et stort antall større og mindre fartøy.

– Slår dette til frykter vi store skader på båtene langs kysten i de mest utsatte områdene, men vi vet at risikoen for skader reduseres hvis båtene er forskriftsmessig klargjort for uværet. Og tiden for å gjøre dette er nå, ikke

når det har blåst opp.

– Vi så mange båtskader etter "Nina", og vi vet av erfaring at den innsatsen du legger i å sikre båten din før uvær har mye å si for skaderisikoen, sier Rutledal.