Jo Nesbø kommer. Foto: Risør Trebåtfestival.

Disse skal underholde i Risør

Konsertprogrammet for årets trebåtfestival i Risør er nå klart, med Nesbø, Eggum og flere overraskelser.

Publisert Sist oppdatert

Pressemelding:

Festivallledelsen ønsker å fylle torget til folkefest både fredag og lørdag kveld. I år har de valgt å sette sammen to kombinasjoner av artister, som begge utfyller hverandre. Hvor det spenner fra det helt lokale til det nasjonale.

– Det gjør at vi gleder oss ekstra mye til og stolt kunne vise frem Risør fra sin beste side, med den folkefesten vi alle vil at "Trebåten" skal være, skriver arrangøren.

Fredag blir kvelden med den beste rocken på torvet da to ettertraktede rock/pop band går på scene. Lørdagen kommer to av Norges største travere innenfor sine sjangere; med stor allsangfaktor og samtidig kort mellom de gode historiene.

– Etter massivt press fra lokale fans/groupies i Risør, og flere måneder med lobbyvirksomhet kan vi nå stolt presentere Rollers. Rollers gjør eksklusiv reunion-konsert på Risør Trebåtfestival fredag kveld og skal etterfulgt av Eva and the Heartmaker få torget til å koke, skriver arrangøren.

Rollers er Risørs eget kjendisband bestående av Tom Clausen, Per Christian Stiansen, Audun Grimsland, Rune Jacobsen, Trygve Jeppestøl og Rune Hansen. Her får vi høre både egenproduserte og cover-låter så rockebeinet nok skal få fart på seg. Konserten er eksklusiv for Risør Trebåtfestival så er du Rollers-fan bør du bestille billetten nå. Eva & The Heartmaker kommer også til Risør Trebåtfestival. De er snart klare med deres etterlengtede femte album og forventingene er høyere enn noen gang. Med slående pop-perler som « Mr. Tokyo», « Signals», « Gone in a flash», « Traces of you» og fjorårets monster-hit « Joanna» som dominerte radiolistene, har Eva & The Heartmaker mottatt vidstrakt anerkjennelse fra både publikum og kritikere. Eva & The Heartmaker har for lengst etablert seg som en av Norges mest fremragende og suksessrike pop-grupper og har en egen evne til å produsere hits som få andre. Med en imponerende mengde konserter på nakken er det ingen tvil om at Eva & The Heartmaker er et meget ettertraktet band på årets festival.

Lørdag kommer Jan Eggum etterfulgt av Jo Nesbø og Lars Jones fra De Derre. Det sies at Jan Eggum gir melankolien et ansikt, og om noen skal bryte ned den myten må det være Jan Eggum selv. Eggum er dreven i møtet med publikum, vet hva de vil ha og maler skarpe og vare betraktninger om moderne mennesker på jakt etter noe å holde fast i. På scenen oser han en humor, varme og livserfaring som de fleste av oss bare kan oppleve på nettopp Jan Eggum konsert.

Som en viktig og markant skikkelse innen norsk visekunst og populærmusikk siden midten av 70-tallet, er Jan Eggum er kjent for å være en munter melankoliker. Han karakteriserer seg selv som en artist som synger enkelt om vanskelige ting, hovedsakelig om spenningen mellom personer. Musikalsk har han sitt utgangspunkt i visetradisjonen, med klare referanser til jazz og rock. Jan Eggum har mottatt flere Spellemannpriser, både som soloartist og som medlem av Gitarkameratene.

Selv om Jan Eggum nå har gått fra å tilhøre de gamle unge til å tilhøre de unge gamle, viser han ingen tegn til å gi seg enda. Gjennom utrettelig turnering, stor suksess på turne med sin gamle makker Halfdan Sivertsen og som deltager i TV2 programmet “ Hver gang vi møtes” viser Jan at han er like aktuell som noen gang. Det som begynte some en “one-off”-happening, har etterhvert blitt en duo hvor Jo Nesbø forteller historier og spiller sammen med multiinstrumentalist Lars Jones. Tanken var å anrette noen fortellinger så enkelt som mulig, å bruke det man har for hånden: En gitar, en bass, et munnspill, to stemmer og en smule nærhet. På en god kveld trengs ikke mer for å skape latter, ettertanke - og kanskje til og med litt varme.

Jo Nesbø slo først gjennom med popbandet Di derre, kalt Lyden av norsk 90-talls-pop, med seks albumutgivelser og landeplager som Jenter og Rumba med Gunn (1-2-3). Jo Nesbø har også hatt en aktiv solomusikkarriere, ofte med kassegitar rundt halsen og bassist Lars Jones ved sin side. Han har videre skrevet seg inn i kriminallitteratur-historien med privatetterforsker Harry Hole. Ved forrige opptellling hadde hans bøker solgt rundt 20 millioner eksemplarer, og var oversatt til 45 forskjellige språk.

Lars Jones er en ettertraktet musiker både live og på plate, og har samarbeidet med blant annet Anne Grete Preus, Dronning Mauds Land, Grete Svendsen og Di derre. Han har også gitt ut soloalbumet Raindrops to the Desert (1996). usenkunstneren Jo Nesbø og multi-instrumentalist Lars Jones har sammen utviklet et show med historier og fortellinger flettet sammen av musikk. Showet er herlig intimt, personlig og ekte og har trollbundet publikum rundt om i hele Norge. Trenger vel ingen ytterligere presentasjon, denne blir helt rå. Med dette konsertprogrammet ønsker vi publikum og gjester velkommen til Risør Trebåtfestival, Europas største og et av de fremste kystkultur-arrangement i Norge, går av stabelen i den hvite by ved Skagerrak i perioden 6.-8. august 2015.