PREMIER: En rekke barn og ungdommer kunne reise hjem fra dagens regatta og fortelle at de hadde fått premie av kongen [Foto: Morten Jensen]
FULL AV SEIL: Fjorden var full av seil før den offisielle åpningen fant sted [Foto: Morten Jensen]
KLUBBHUSET: KNS’ nye klubbhus på Ulabrand er nå offisielt innviet [Foto: Morten Jensen]
FANT TONEN: Rekrutteringsansvarlig Lene Johansen fant tonen med kongen [Foto: Morten Jensen]
TIL ALLE: Kong Harald delte med stor glede ut medalje til alle deltagerne [Foto: Morten Jensen]

Kongen åpnet seilsenter

Kong Harald klippet båndet til KNS Seilsenter.

Publisert Sist oppdatert

HOVEDBILDE: Kong Harald klippet over båndet og åpnet dermed KNS Seilsenter offisielt [Foto: Morten Jensen]

Været og omstendighetene kunne ikke vært bedre i går da kong Harald, litt forsinket på grunn av en bilulykke på veien, med et stort smil kunne klippe båndet i nasjonalfarger som var spent opp nede på havnen. Båndklippingen, flaggheis og nasjonalsang markerte den offisielle åpningen av KNS’ nye seilsenter på Bygdøy.

Ute på fjorden hadde mange unge seilere seilt regatta i det fine vårværet, og etter regattaen delte kong Harald ut medaljer til alle deltagerne.

Innviet, men mye gjenstår

Foreløpig siste fase i utbyggingen av KNS seilsenter er det nye 350 kvadratmeter store klubbhuset, som ble offisielt åpnet i går. Prosjektansvarlig Nils Klippenberg kunne imidlertid fortelle at kjelleren fortsatt er tom og uinnredet. Bryggene er heller ikke ferdige. Foreningen har fått tillatelse til å bygge ut 6 mål med brygger, men foreløpig er bare halvparten fullført.

Bryggene vil imidlertid få nye servicebygg med toaletter, dusj, kiosk og regattakontor, samt installasjoner, som Klippenberg kalte det, på bryggene som skal huse seil og rigger.

Anlegget slik det fremstår i dag, overgår imidlertid allerede det meste av hva som fins av seilanlegg i Norge.

Fire personer trukket frem

Jørgen Stang-Heffermehl hadde mange å takke før han overlot til kong Harald å klippe over åpningsbåndet, men fra KNS’ egen medlemsrekke trakk han frem fire personer spesielt; tidligere generalsekretær Jan-Erik Næss, arkitekt John Platou, Nils Klippenberg og Tom B. K. Knutsen.

– Jeg håper dette nye senteret vil bidra sterkt til utviklingen av seilsporten både her og i Norge. Jeg er stolt og glad over å lede en forening som rår over de menneskelige ressursene vi har, sa Jørgen Stang-Heffermehl.

Færder’n foran skjemaet

En annen som smilte fra øre til øre, var Per Bøymo. Han kunne fortelle at påmeldingen til årets Færderseilas ligger 100 prosent foran fjorårets påmeldingstakt. Foreløpig er det 119 påmeldt. På samme tid i 2014 var det 60.