SKRATA
HØY HIMMEL OG 20 GRADER I VANNET: Det er ikke sandstrand eller høye klipper å hoppe fra på Skrata, så Håvard hopper fra båten.
Fremdrift: I den lette brisen sørger spinnakeren for akseptabel fremdrift. Mannskapet jobber med brunfargen.
KLASSISK GRILLMAT: Skipperens grillede svinefilet.

Høy himmel på Skrata

Skrata ligger vest i Jomfrulandsrenna, ytterst i mylderet av øyer i Kragerø-skjærgården. Den dype bukten skaper en naturhavn av de sjeldne.

På en av sommerens varmeste dager er Skrata et utmerket valg. Sola skinner og vinden er rolig. På en slik dag er alle havner gode, men det er fint å være på den sikre siden hvis det skulle blåse opp. For øvrig er det eneste man trenger en høy himmel der ingenting skygger for sola. Akkurat sånn er det på Skrata.

Det er en dyp bukt, nærmest en fjellsprekk, mellom holmene, og man kommer faktisk veldig langt inn i bukten selv med en seilbåt som stikker to meter dypt. Dessuten er det dypt helt inn til fjellet flere steder. Det er mange naturhavner å velge mellom i dette området. Portør, Vestre Rauane og Stråholmen kan trekkes frem. I dårligere vær er Skutevikkilen, Vennevika eller Langøykilen vel så gode alternativer. Denne gangen ble det Skrata.

PLUSS-ARTIKKEL - KREVER INNLOGGING

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud:

Digitalt månedsabonnement

79,-

pr. måned

BESTILL HER

Digitalt
årsabonnement

699,-

pr. år

BESTILL HER

Gullabonnement
Blad og digital

899,-

pr. år – 6 utgaver + Norske Gjestehavner

BESTILL HER