Norge rundt

TRANØY: Tranøy fyr ligger i nordenden av Hamarøy, der også Hamsun-musset ligger.
FAMILIETREFF: To brødre og en kone møtes ved Tromsøbroen. Fra venstre Olaf, Norma og Jon Erik Saugen.
ISHAVSMUSEET: En isbjørn hører selvfølgelig hjemme på Ishavsmuseet.
TIL RUSSLAND: I sommer skal Hans Sommerfeldt fullføre turen sin rundt Skandinavia ved blant annet å seile igjennom Stalin-kanalen.
MUSEUMSBUTIKK: Adelheid Flesland Benjaminsen skal åpne museumsbutikk i Risøyhavn og fortalte villig vekk om planene sine.
HAMSUN-MUSEET: Ved Hamsun-museet blir du satt godt inn i den kjente forfatterens liv ? og guiden var så inspirerende at skipper?n gjøv løs på bøkene hans.
NATUR: Norskekystens fantastiske natur er fortsatt hva som preger en seiltur fra sør til nord.
HAMARØYSKAFTET: Hamarøyskaftet er et lite kunsverk i seg selv, og på yttersiden av Hamarøy ligger en av Norges flotteste naturhavner.
OMSTRIDT: Hamsun-museet er med sitt særpreg et omstridt bygg.

En kyst i endring

Norskekysten er i endring. Naturen er fortsatt til stede, men næringsliv, turisme og økonomi er med på å sette sitt nye preg på havner og opplevelsene. Også været er i endring. Menneskene derimot er de samme gjestfrie.

Det viktigste sikkerhetstiltaket for oss to på 77 og 79 år om bord i vår Hallberg-Rassy 37, SILLER LASS, er uten tvil å sørge for at vi holder oss om bord. Faller vi i sjøen med en sjøtemperatur på 10–12 grader, er sannsynligheten for å overleve liten dersom du ikke blir halt raskt om bord igjen. Vi har innarbeidede prosedyrer for hva som skal gjøres om noe går galt. Vi har rigget oss til med en redningsvinsj for å heise folk ut av sjøen. Hos oss er det påbud om å ha redningsvester med skrittstropp og bruk av sikringsline, når vi må på dekk i grov sjø. Men kanskje er det aller viktigste at vi begge vet å håndtere båten – under seil så vel som for motor.

Arbeidsdelingen om bord i SILLER LASS er slik at vi normalt går to timersvakter på slike langturer. På frivakten kan en sove eller lese. I trange farvann, som for eksempel gjennom Stopleleia på Hustadvika eller i dårlig vær med lav sikt, er begge to på vakt. En er navigatør og passer på posisjonen på kartplotter, AIS og radar, mens den andre har rorvakt.

PLUSS-ARTIKKEL - KREVER INNLOGGING

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud:

Digitalt månedsabonnement

79,-

pr. måned

BESTILL HER

Digitalt
årsabonnement

699,-

pr. år

BESTILL HER

Gullabonnement
Blad og digital

899,-

pr. år – 6 utgaver + Norske Gjestehavner

BESTILL HER